news

Goran Bregovic nu a fost lasat sa intre in Republica Moldova. El a sustinut in trecut anexarea Crimeii de catre Rusia

Goran Bregovic si trupa sa nu au fost lasati duminica sa intre in Republica Moldova, unde urmau sa cante in cursul serii la un festival, desi aterizasera pe Aeroportul International din Chisinau, relateaza presa locala.

Organizatorii festivalului Gustar, care are loc in aceste zile la Rezervatia Cultural-Naturala „Orheiul Vechi”, au anuntat ca trupa lui Goran Bregovic nu va fi prezenta la eveniment, dat fiind faptul ca „nu le-a fost permisa intrarea in Republica Moldova”.

„Ne pare rau sa va anuntam ca trupa Goran Bregovic nu va putea fi prezenta la concertul planificat in aceasta seara, din motive care nu tin de organizatorii festivalului sau de artisti. Din pacate, nu le-a fost permisa intrarea in Republica Moldova, deja fiind aterizati pe Aeroportul International Chisinau”, au scris pe Facebook organizatorii evenimentului.

Ulterior, ei au revenit cu o postare in care au redat un mesaj transmis in limba engleza de artistul din Balcani. Acesta se declara dezamagit de decizia autoritatilor de a nu fi lasat sa intre in Moldova si spune ca nu i s-a dat nicio explicatie oficiala.

„Dragii mei prieteni moldoveni!

Imi cer mii de scuze pentru ca nu am putut concerta astazi la Festivalul de Muzica Gustar. Am fost foarte dezamagiti atunci cand nu ni s-a permis intrarea in Republica Moldova pe aeroportul din Chisinau, fara nicio explicatie oficiala. Am facut numeroase turnee cu muzicienii mei in toata Europa si nu am avut niciodata dificultati nicaieri. Imi place foarte mult tara dumneavoastra si este o placere pentru mine sa raspund la oportunitatea de a canta in Moldova, mai ales la un festival atat de colorat si unic precum Gustar. Imi pare foarte rau ca am fost privat de bucuria si placerea de a aparea in fata dumneavoastra de data aceasta. Dar va pot asigura ca impreuna cu echipa mea vom incerca sa ne asiguram ca spectacolele mele in Moldova data viitoare nu vor intampina niciun obstacol. Astept cu mare nerabdare urmatoarele noastre intalniri! Cu drag, Goran Bregovic”, a transmis artistul, citat de news.ro.

Jurnalistii de la Chisinau au cerut un punct de vedere Politiei de Frontiera, dar deocamdata nu au primit un raspuns.

Goran Bregovic, in varsta de 73 de ani, s-a nascut la Sarajevo, in actuala Bosnia-Hertegovina, dar se declara un nostalgic al fostei Iugoslavii si a compus piesa cu care Serbia s-a prezentat la Eurovision in 2010.

Goran Bregovic a sustinut in mod deschis ocuparea Crimeei in 2014, unde a si concertat in anul urmator, dar si invadarea Ucrainei de catre Rusia. Desi in mesajul transmis moldovenilor el sustine ca nu a intampinat probleme in alte parti, artistul are interdictie de a intra in Ucraina, dar si in Polonia.

Anterior, autoritatile de la Chisinau au declarat ca persoanele publice care fac apel la razboi, discordie si ura sunt indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, reaminteste deschide.md.

Duminica seara, la festivalul Gustar la care trebuia sa cante Bregovic, aveau concert si ucrainenii de la trupa Kalush Orchestra, care in 2022 au castigat Eurovisionul.

Foto: ro.depositphotos.com

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Fostul presedinte al R. Moldova, Igor Dodon, pozeaza drept pacifist si „trage sfori” spre Rusia si China

Liderul prorus al celui mai mare partid de opozitie din Republica Moldova, Igor Dodon, a…

6 ore ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

9 ore ago

A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat…

6 ore ago

Grecia prezinta din nou cazul privind returnarea sculpturilor din Partenon de catre British Museum in fata unui comitet al UNESCO

Grecia si-a prezentat cazul privind returnarea sculpturilor Partenonului la o sesiune a unui comitet UNESCO…

10 ore ago

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor: „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

7 ore ago