Gorbaciov, grav bolnav, starea lui se inrautateste. El are 91 de ani

externe

Fostul presedinte al URSS Mihail Gorbaciov, in varsta de 91 de ani, se afla sub dializa pentru o afectiune renala grava, dupa ce a suferit probleme de sanatate repetate si „inrautatite”, a relatat marti publicatia rusa Mash, citata de The Daily Mirror.

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov sufera de o afectiune grava la rinichi. In varsta de 91 de ani, Gorbaciov a suferit probleme de sanatate repetate, care „se agraveaza”.

Gorbaciov a introdus reformele si deschiderea sistemului comunist cunoscute sub termenii de „perestroika” si „glasnost”.

Uniunea Sovietica a fost dizolvata in 1991.

Vestea bolii sale vine in contextul in care criticii il acuza pe Vladimir Putin ca urmareste sa reconstruiasca URSS prin invadarea Ucrainei.

Purtatorul de cuvant al Fundatiei Gorbaciov, Vladimir Poliakov, a declarat pentru Life News ca Gorbaciov a urmat un tratament timp de mai multi ani din cauza unor probleme renale, inclusiv dializa.

El nu a comentat cu privire la gravitatea starii actuale a lui Gorbaciov.

Sotia lui Gorbaciov, Raisa, fosta prima doamna sovietica, a murit in 1999.

Separat, s-a anuntat ca Ghenadi Burbulis, oficialul rus care a parafat dizolvarea Uniunii Sovietice in decembrie 1991, a murit brusc duminica, la varsta de 76 de ani, in Azerbaidjan.

Mai mult despre:

Comentarii: