Gorghiu (PNL) si-a sters de pe Facebook o postare in care condamna atacul mafiei padurilor asupra activistilor de mediu: „Ce se poate intelege din asta? Gheorghe Flutur este in echipa castigatoare”

politica

Senatoarea PNL Alina Gorghiu si-a sters pe de pe pagina de Facebook o postare in care condamna bataia incasata de jurnalisti si de activistii de mediu in padurea din Suceava, a constatat un utilizator al forumului Reddit Romania.

„Acum 30 de minute pe pagina Alinei Gorghiu era stirea cu jurnalisti batuti in padure si cerea autoritatilor sa isi faca treaba. (Imi pare rau ca nu am facut screenshot) si spunea ca nu asa ar trebui sa facem tocmai in ziua in care UE cere protectie sporita jurnalistilor.

Acum dintr-un motiv sau altul a disparut si a fost inlocuit cu o postare despre o plangere penala pentru aia de la AUR care cica l-au agresat pe Roman.

Ce se poate intelege din asta? Gheorghe Flutur este in echipa castigoare, keep that in mind. Voi ce credeti?”, a scris utilizatorul forumului Reddit Romania.

Intr-adevar, pe pagina lui Gorghiu nu mai apare nimic legat de atacul mafiei padurilor asupra jurnalistilor. Insa sunt numeroase comentarii la postarile ei in care i se atrage atentia asupra taierilor ilegale.

Ce ne spui despre taierile ilegale de padure, facute de familia ta in 2020??…pentru asta nu luati masuri in privinta taierilor ilegale, sunteti in aceeasi gasca…mi-e o mare scarba cand te aud de interesul cetateanului!!!….

Despre taierile ilegale ale padurilor, despre agresiunile mafiei asupra activistilor de mediu si asupra reporterilor si cameramanilor nu va intereseaza ? Ati auzit ? Sau va faceti ca ploua ?

Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Ramona Chiriac, afirma ca autoritatile nationale trebuie sa ia toate masurile necesare pentru protejarea libertatii presei.

„Am luat la cunostinta cu ingrijorare de informatia aparuta in presa, potrivit careia doi jurnalisti si un activist de mediu au fost agresati intr-o padure din judetul Suceava in timp ce isi faceau meseria. Este inadmisibil sa fii atacat in timp ce iti faci meseria. Informatiile sunt un bun public. Trebuie sa ii protejam pe jurnalisti, caci ei sunt cei care asigura transparenta. Autoritatile nationale trebuie sa ia toate masurile necesare pentru protejarea libertatii presei, conform valorilor care stau la baza Uniunii Europene si sunt inscrise in Carta drepturilor fundamentale a UE”, spune Ramona Chiriac, intr-o declaratie postata, vineri, pe pagina de Facebook a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Ea aminteste ca, asa cum a anuntat presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se lucreaza la o lege care sa garanteze independenta presei.

„Daca ne aparam presa, ne aparam in acelasi timp democratia”, transmite sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Mai mult despre:

Comentarii: