Gorghiu pune PRESIUNE pe Ponta: „Votati la vedere in cazurile Sova si Valcov”. Vezi raspunsul PSD

politica

Copresedintele PNL Alina Gorghiu i-a trimis luni o scrisoare presedintelui PSD, Victor Ponta, prin care ii cer ca parlamentarii social-democrati sa voteze „la vedere” solcitarile DNA in cazurile Dan Sova si Darius Valcov.

„Va solicit, domnule prim-ministru, sa cereti public parlamentarilor dumneavoastra sa voteze la vedere in favoarea solicitarilor justitiei in cazul domnilor Sova si Valcov. De asemenea, solicitam PSD sa nu mai blocheze adoptarea proiectului legislativ initiat de PNL privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentarilor in cursul urmaririi penale.

Demersul nostru este motivat de necesitatea consolidarii institutiilor democratiei si statului de drept si de imperativul apararii prestigiului si imaginii Romaniei in fata partenerilor sai din Uniunea Europeana si NATO”, arat Gorghiu.

Raspunsul PSD a venit in scurt timp. Noul presedinte al Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, o acuza pe Gorghiu ca pacaleste romanii.

„Am vazut ca doamna Gorghiu isi continua iesirile de pacalire a romanilor, transmitand scrisori deschise, si asta din postura unui om care este acum purtator de cuvant al celor care au facut parte dintr-un regim corupt si cu o guvernare dezastruoasa.

(…) In ceea ce priveste apetenta doamnei Gorghiu de a comenta activitatea Parlamentului, ii spun ca nu poate da lectii din spatele unor voturi de sustinere clara pentru parlamentarii proprii cu probleme in Justitie. Noi avem incredere si in Parlament si in Justitie”, a declarat presedinta Consiliului National al PSD, Rovana Plumb.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: