Gotiu s-a prins ca Mirel Palada il atrage intr-o capcana. Raspunsul senatorului USR dupa ce batausul PSD a anuntat ca „ii intinde o mana”

news

Senatorul USR MIhai Gotiu ii raspunde lui MIrel Palada, dupa ce acesta a anuntat ca „ii intinde o mana” si il invita la o dezbatere despre violenta. Gotiu a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca nu este decis daca accepta oferta lui Mirel Palada, afirmand ca nu stie daca acesta crede in mesajul sau ori l-a transmis la recomandarea avocatilor.

”Am citit acum mesajul d-nului Mirel Palada si, cel mai probabil, voi avea nevoie de cateva zile pentru a reflecta mai temeinic asupra lui si, mai ales, pentru a ma consulta cu cei care mi-au transmis diferite mesaje dupa agresiunea la care am fost supus. Eu am suportat o agresiune fizica, dar sute de mii de cetateni romani au fost afectati de imaginile violentei transmise de televiziuni si in mediul online si vreau sa cunosc si punctul lor de vedere”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Gotiu.

Senatorul USR a reamintit de intentia sa ca Parlamentul sa condamne violenta din viata publica.

”La cald, reamintesc ca inca din primele zile, atat eu, cat si colegii din USR am transmis mesajul ca trebuie sa mobilizam energii importante pentru a condamna si pentru a limita violenta de orice fel in politica, in familie, in societate. Din pacate, am fost surprinsi de faptul ca, in Parlament, reprezentantii PSD si ALDE s-au opus unei rezolutii comune a tuturor partidelor care sa condamne, fara echivoc, violenta. Nu-mi dau inca seama daca d-nul Mirel Palada crede in mesajul pe care l-a transmis acum ori a acceptat sa-l transmita doar pentru ca asta i-au recomandat avocatii avand in vedere procesul pe care nu-l va putea evita. Dincolo, insa, de motivatia d-nului Palada, o larga dezbatere in societate pentru combaterea violentei este mai mult decat necesara si consider ca Parlamentul este locul de unde ar trebui sa pornesca. Cu atat mai mult cu cat avem deja in lucru proiecte de legi care isi propun sa limiteze violenta”, a mai spus Gotiu.

El i-a transmis lui Mirel Palada sa doneze o suma de bani unei asociatii care lupta impotriva violentei, in semn de buna credinta.

”In fine, daca doreste sa-si dovedeasca buna credinta in acest demers, cred ca d-nul Mirel Palada ar putea dona unor asociatii care lupta impotriva violentei o suma pe care intentionam sa o solicit la proces, ca parte civila vatamata. Il las pe dansul sa aprecieze cuantumul sumei si sunt convins ca in astfel de asociatii sunt experti care cunosc mai bine decat mine si decat dansul cum sa foloseasca acei bani pentru a obtine rezultatul dorit”, a conchis Mihai Gotiu.

In data de 14 septembrie, senatorul USR Mihai Gotiu a mers la sectia 1 de politie din Bucuresti sa depuna plangere penala pentru ultraj impotriva sociologului Mirel Palada, dupa ce acesta din urma l-a lovit in fata, in timpul pauzei de publicitate a emisiunii la care erau invitati.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: