Grapini duce la Bruxelles circul cu Sorina Pintea: „Voi prezenta poze cu catusele, cum plange, cum are fata tumefiata ca-i bolnava”

politica

Europarlamentarul PSD Maria Grapini anunta ca luni va lua cuvantul in Parlamentul European pentru a denunta „abuzurile” din Romania in legatura cu Sorina Pintea. Ea a mentionat ca le-a scris in acest sens si liderilro UE, sefei Comisiei Europene. Ursula von der Leyen, si presedintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli.

„Am fost in Comisia LIBE timp de cinci ani, in Parlamentul European, s-a indicat acolo sa nu se foloseasca arestare preventiva decat in cazul infractiunilor cu violenta. Sa se faca metode alternative, ne-au pus sa vizitam puscarii in toate statele membre.

Pe langa faptul ca e bolnava, nu a avut niciun motiv sa o incatuseze, nu a avut nicun motiv sa o tina in arest preventiv, pentru ca nu au avut dovada ca e vinovata

Eu am facut o scrisoare doamnei presedinte a Comisiei Europene si presedintelui Parlamentului European si la Strasbourg m-am iscris luni sa iau cuvantul pe acest caz. Am facut un apel public sa primesc poze cu catusele, cum plange, cum are fata tumefiata ca-i bolnava si le voi prezenta in Parlamentul European”, a anuntat Grapini la Antena 3, in emisiunea lui Mihai Gadea.

In premiera dupa ce a fost arestata, Sorina Pintea a transmis miercuri un mesaj pe pagina ei de Facebook in care afirma ca „umilirea si tortura umana trebuie sa dispara din ochii romanilor, europenilor, oamenilor!”.

Mesajul integral:

Suntem impotriva a tot ceea ce inseamna nerespectarea dreptului la o justitie corecta si nu vrem o tara a carei justitie umileste oameni si le afecteaza starea de sanatate. Justitia sa faca dreptate si atat. Este inuman sa lasi un om ce sufera de o boala grava, care ii pune in pericol in fiecare clipa viata, fara asistenta medicala specializata si permanenta! Unde este pericolul social in raport cu umilirea si pericolul medical?!

Sa nu uitam ca si copiii Romaniei vad asta. Umilirea si tortura umana trebuie sa dispara din ochii romanilor, europenilor, oamenilor!

Nimeni nu a stabilit ca Sorina Pintea este vinovata! Ajunge! Adevarul va invinge!

#respect #demnitate #stopabuzurilor #incetatitortura #justitie

Echipa Sorinei

Fostul premier PSD, Viorica Dancila, a sarit miercuri in apararea Sorinei Pintea, afirmand ca „este inacceptabil” comportamentul „organelor abilitate”. „Ea a fost pusa intr-o situatie umilitoare, degradanta, in conditiile in care e doar acuzata, nu si judecata sau condamnata”, afirma Dancila.

„Pe langa lege, trebuie sa existe si omenie. Pentru ca noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii fata de altii.

Sorina Pintea mi-a fost colega in guvern si am apreciat-o ca profesionist si ca om. Si stiu lovitura neasteptata pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat in perioada in care era inca ministrul Sanatatii. Boala ei e cat se poate de serioasa, iar suferinta ei nu e mimata.

Instanta va stabili daca Sorina Pintea e vinovata sau nu pentru acuzatiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibila vinovatie, exista dreptul la demnitate si dreptul la compasiune.

Cei care azi au in mana soarta ei trebuie sa-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-si ingriji sanatatea in conditii mai bune. Acest lucru nu s-a intamplat pana acum, iar acest comportament al organelor abilitate fata de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusa intr-o situatie umilitoare, degradanta, in conditiile in care e doar acuzata, nu si judecata sau condamnata”, a scris Dancila pe Facebook.

Si presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a atacat violent pe politistii si gardienii care au insotit-o pe Sorina Pintea la spital, sustinand ca acestia au „imbrancit-o” si „tarat-o cu catuse”. „Spectacolul public prin care se distrug vietile unor oameni trebuia sa inceteze demult”, sustine Ciolacu.

„Este revoltator cum pentru unii se gasesc solutii pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru altii, nu. Ceea ce am vazut cu totii ieri in cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard in respectarea drepturilor fundamentale ale omului!

Imbrancirea si tararea in catuse pe scarile spitalului a unui om aflat in suferinta nu au nimic de a face cu justitia. Justitia trebuie sa se faca de catre judecatori si in sala de judecata, nu la televizor!

Spectacolul public prin care se distrug vietile unor oameni trebuia sa inceteze demult.

Politica e una, si acolo #PSD a luat masuri clare. Dar cine va raspunde pentru toata aceasta umilinta publica la care este supusa acum Sorina Pintea daca, in final, va fi achitata la fel ca Ludovic Orban?!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: