Grapini se dezlantuie: Ii ataca pe protestatari si pe „fanii hastagului #Rezist” si le cere romanilor sa iasa in strada

politica

Maria Grapini lanseaza un atac dur la adresa protestatarilor si la adresa „fanilor hastagului Rezist”, pe care ii critica pentru ca nu au reactionat dupa articolele lui Andronic despre alegerile din 2009.

Ba, mai mult, Grapini le solicita imperativ romanilor sa iasa in strada pentru aflarea adevarului si, intr-un comunicat remis presei, scrie cere „romanilor insistenta in aflarea adevarului!”.

„Cconsider ca e nevoie de mult mai mult decat o banala trecere in revista, chiar si decat o repetare mecanica fara insemnatate, a dezvaluirilor recente, legate de alegerile trecute, de o gravitate imensa, in opinia mea. M-am intrebat cat se poate de serios unde sunt, acum, cei care au facut din „rezist” o religie a strazii? Unde este Macovei cea scarbita de politicienii romani si de modul indoielnic in care se scrie democratia autohtona? S-au spus informatii cumplite despre seara alegerilor din 2009, s-au pronuntat numele tartorilor sistemului de forta, s-au dat detalii despre cum erau toti stransi la un loc, in casa lui….Oprea, doamna Macovei! acel Oprea pe care l-ati considerat, o viata, un om inferior, s-a devoalat un tablou demn de Rusia lui Putin, atmosfera pe care o infierati de cate ori vi se da microfonul in mana! Cum, doamnelor si domnilor, fani ai hashtag-ului rezist, se traduc aceste detalii scabroase despre, cica, alegeri libere in Romania libera? Ce cauta politicieni, cu procurori, cu sereisti de varf, cu…fotbalisti, cu ziaristi, seara, pe intuneric, intr-o casa de politician, intr-o noapte de alegeri? Urnele? Abacul? Unde sunteti, voi, aparatori ai statului de drept? Unde, in lumea asta larga si democratica, ati mai pomenit asa ceva?

In calitatea mea de europarlamentar, solicit public lamurirea acestui caz, demn de istoria anilor ’50, solicit fortelor politice din Romania implicare si fermitate, solicit romanilor insistenta in aflarea adevarului! Daca si peste acest…Alegerigate trecem usor, ce va urma nici nu mai conteaza! Daca ne percep usor de pacalit, avem toate sansele sa devenim usor… neesentiali”, scrie Grapini.

Ea lanseaza un atac voalat si la adresa presedintelui Iohannis.

„In imediata noastra apropiere – caci, geopolitic, totul devine vecinatate! – Turcia sfideaza, cu malitiozitate, tot ceea ce definim, nu de-acum, ci de ani buni, drept structuri stabile democratic: UE, NATO. Referendumul din tara lui Erdogan vine ca un fier rosu peste proiectul european in primul rand si, apoi, peste cel euroatlantic, amenintand stabilitatea si asa fragila a lumii. Dupa amenintari dure, contre total neelegante, discursuri pompoase de stapan al lumii, Erdogan reuseste, acum, sa-i sfideze, din nou, pe liderii democrati si sa fluture steagul sultanatului mult visat peste…toti! Primele declaratii ale presedintelui turc au vizat, sec, reintroducerea pedepsei cu moartea. Urmatoarele au infierat UE si asteptarea mult prea lunga pentru un om providential ca Erdogan pentru un DA oficial al acceptarii Semilunei in marea familie europeana. In tot acest joc al nervilor, Romania tace. Politicienii nostri sunt inca la masa de Pasti. In timpul in care Europa este aruncata in corzi, urat de tot, Presedintia Romaniei e…translatata in Spania, la caldura si mult soare.

Consider impardonabila lipsa unei reactii oficiale a tarii noastre la adresa referendumului din Turcia si solicit un punct de vedere public!

Lumea noastra se transforma, pe zi ce trece, intr-un teatru de operatiuni. Periculoase, chiar letale. Nu putem sta, impasibili, nu putem fi adepti ai politicii strutului. Chiar daca, in viziunea unora, nu contam, ca tara mica si fragila, dreptul la opinie este demult castigat. Indemn sa-l intrebuinteze indeosebi cei care au asta in fisa postului!”, conchide Grapini.

Comentarii: