Gratiere corupti. Cum s-au luptat reprezentantii Parchetului General in Parlament cu Nicolae Serban pentru a impiedica eliberarea borfasilor VIP

news

Irina Kuglay, reprezentanta Ministerului Public la dezbaterea din Senat asupra legii gratierii, le-a spus senatorilor juristi ca infractiunile de coruptie si cele asociate lor nu trebuie sa beneficieze de gratiere, tinand cont ca problema coruptiei este una grava la nivelul societatii, dar si pentru ca statul roman s-a angajat la nivel national si international, prin mai multe strategii, sa combata acest fenomen, informeaza Agerpres.

„Nu avem strategii nationale pe cinci ani pentru combaterea furturilor din buzunare, nu avem strategii pe cinci ani pentru combaterea infractiunilor de vatamare din culpa pe care le-ati gratiat, in schimb avem strategii cincinale in care sunt angajate toate institutiile statului roman, cu obligatii punctuale interne si internationale, pentru combaterea infractiunilor de coruptie.

(…) La nivelul Ministerului Public, asa cum s-a aratat de indata dupa aparitia in spatiul public a proiectului de Ordonanta 13 si a proiectului de gratiere initial, (…) se va considera ca gratierea faptelor de coruptie este un semnal contrar venit din partea unei institutii a statului, contrar politicii pe care Parchetul este obligat sa o aduca la indeplinire, intrucat, repet, ea este asumata la nivel statal.

De aceea, credem noi ca, indiferent de numarul persoanelor aflate in detentie pentru fapte de coruptie, infractiunile de coruptie trebuie tratate din perspectiva gravitatii concrete a faptelor si a urmarilor pe care acestea le produc, dar si din perspectiva multitudinii de fapte de coruptie care se savarsesc de la nivel foarte inalt pana la nivel foarte jos in societatea romaneasca. (…) Intr-o abordare consecventa pe care noi am propus-o de la inceput infractiunile de coruptie si cele asociate lor nu trebuie sa beneficieze de gratiere”, a explicat reprezenta Ministerului Public.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: