externe

Gratieri in masa in Coreea de Nord, cum isi arata Kim „iubirea fata de popor”: „Detinutii din lagarele de munca care au primit 6 ani, vor mai sta doar 6 luni”

Coreea de Nord intentioneaza sa acorde gratieri speciale in prima parte a acestui an. Se pare ca autoritatile nord-coreene vor folosi gratierea pentru a promova „iubirea conducerii fata de popor” a liderului nord-coreean Kim Jong Un.

Potrivit unei surse de rang inalt a Daily NK din Coreea de Nord, autoritatile nord-coreene au ordonat ca gratieri speciale sa fie acordate mai multor prizonieri din inchisorile politice si lagarele de munca ale Ministerului Securitatii Sociale pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a regretatului lider nord-coreean Kim Jong Il, pe 16 februarie.

Inchisorile politice si lagarele de munca au efectuat o prima runda de selectii intre inceputul lunii octombrie si mijlocul lunii decembrie. Ofiterii de indrumare corectionala repartizati in fiecare inchisoare si lagar au fost detasati temporar la Sectia de selectie a Biroului corectional al Ministerului Securitatii Sociale din Phenian pentru a face selectiile finale pentru gratierea si reducerea pedepselor.

De fapt, se pare ca prima sarcina oficiala a Ministerului Securitatii Sociale din noul an va fi aceea de a informa unitatile corectionale cu privire la selectiile finale la 3 ianuarie.

Avand in vedere practica existenta, totusi, detinutii nu vor afla despre gratieri sau reduceri de pedeapsa decat cu o saptamana inainte.

De obicei, atunci cand autoritatile anunta o gratiere speciala planificata, clasele superioare si persoanele aflate in cunostinta de cauza mituiesc adesea cadrele Ministerului Securitatii Sociale pentru a gratia membrii familiei si prietenii.

Cu toate acestea, Jang Jong Nam – seful Ministerului Securitatii Sociale numit in iulie – a avertizat ca coruptia in procesul de amnistie va fi aspru pedepsita, iar intregul proces de amnistie s-a desfasurat de atunci in cel mai mare secret.

Din acest motiv, putini oameni au stiut de ordinul special de gratiere, in ciuda faptului ca Ministerul Securitatii Sociale a petrecut peste doua luni selectand candidatii.

Intre timp, desi nu se stie inca cate persoane vor primi gratierea, sursa afirma ca amnistia va fi destul de ampla, deoarece anul acesta se implinesc atat a 110-a aniversare a fondatorului national Kim Il Sung, cat si a 80-a aniversare a lui Kim Jong Il.

Potrivit sursei, inchisorilor politice li s-a ordonat sa transfere detinutii model in unitati cu conditii mai bune sau sa elibereze 15 membri de familie pe inchisoare.

In lagarele de munca, se pare ca gratierea va reduce sentintele de la sase ani la sase luni.

Cu toate acestea, amnistia nu a inclus prizonierii condamnati la pedepse maxime de doar sase luni de munca, precum si pe cei aflati in detentie in asteptarea unui proces in urma audierii preliminare.

De asemenea, au fost exclusi de la amnistia speciala detinutii din inchisorile politice administrate de Ministerul Securitatii Statului, unde detinutii nu primesc niciodata gratieri sau reduceri de pedeapsa.

Intre timp, avand in vedere ca numarul detinutilor va scadea dramatic odata cu amnistia, Ministerul Securitatii Statului intentioneaza sa lanseze o campanie de represiune de amploare pentru a-si umple lagarele de munca fortata.

Deoarece inchisorile politice si lagarele de munca fac bani punand detinutii la munca in ferme si la fabrici, agentii Ministerului Securitatii Sociale care lucreaza ca gardieni de inchisoare sunt nemultumiti de gratieri.

Sursa a declarat ca Ministerul Securitatii Sociale a lansat recent mai multe actiuni de reprimare, crescand foarte mult numarul de detinuti. El a spus ca aceasta a fost modalitatea ministerului de a inlocui detinutii pe care ii va gratia prin amnistie.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

54 de minute ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

44 de minute ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

57 de minute ago

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

2 ore ago