Grav ranit de jandarmi in 10 august, a hotarat sa paraseasca Romania: „Tara pe care am dorit sa o salvez a decis sa ma impuste”

news

Doru Oprea, un protestatar care a fost la un pas de moarte dupa ce a fost ranit de o grenada a jandarmilor in timpul protestului din 10 august, a decis sa paraseasca Romania. El s-a stabilit la Paris.

Pe 10 august, o bucata dintr-o grenada lansata de jandarmi a strapuns corpul lui Doru Oprea, foarte aproape de artera femurala. A fost la un pas de moarte. Niciun oficial al statului nu l-a vizitat la spital, iar ulterior a aflat ca in spital s-a infectat cu Clostridium Difficile. Acum a decis sa paraseasca Romania.

„Decizia mea de a ma stabili in Paris a venit cumva natural. Nu mai intru in detalii privind plata taxelor si ce primim in schimbul lor, de lipsa de infrastructura, de calitatea vietii si de restul lucrurilor, pentru ca ne-am plictisi si oricum le stim cu totii foarte bine. Nu am reusit sa imi indeplinesc visul sa fac turism adevarat aici, voi face asta insa in Franta pentru ca acolo potentialul e imens.

Desigur, voi continua sa platesc taxe statului roman prin firma de turism din Romania, treaba va merge in continuare foarte bine, ca un ceas elvetian. Dar ca sa le raspund pe scurt tuturor celor care m-au intrebat de ce plec, as putea sintetiza astfel: Tara pe care am dorit sa o salvez a decis sa ma impuste. La propriu”, a anuntat Doru Oprea pe Facebook.

Doru Oprea detine o mica agentie de turism. Pe 10 august a iesit in Piata Victoriei pentru a fi alaturi de compatriotii din diaspora. A fost lovit insa de o astfel de grenada aruncata de Jandarmerie.

Momentul in care Doru Oprea a fost luat de medici cu ambulanta din Piata Victoriei.

Acest obiect i-a fost extras apoi din picior.

In urma ordonantei de urgenta pe justitie, doi dintre cei trei procurori care se ocupa de instrumentarea dosarului privind represiunea din 10 august vor trebui sa paraseasca Sectia Parchetelor Militare.

Comentarii: