Grecia, aproape SALVATA. A ajuns la un compromis cu Franta si Germania.

externe

Un proiect de compromis pentru a mentine Grecia in zona euro a fost pus pe masa de cancelarul german, Angela Merkel, presedintele francez, Francois Hollande, premierul elen, Alexis Tsipras, si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si va fi supus spre aprobare tuturor liderilor din zona euro, a informat luni o sursa apropiata discutiilor, citata de AFP.

„Exista un acord in patru care acum va fi supus celor 19” lideri din zona euro, a subliniat aceasta sursa, citata de Agerpres, la cateva minute dupa ce Consiliul European a anuntat reluarea discutiilor la varf cu „un compromis” pe masa.

Eurogrupul a ajuns la un de acord atat asupra unei estimari a planului de ajutorare a Greciei – intre 82 si 86 de miliarde de euro -, cat si sa ceara Comisiei Europene (CE), Fondului Monetar International (FMI) si Bancii Centrale Europene (BCE) sa incerce sa diminueze aceasta anvelopa actionand asupra fiscalitatii grecesti sau privatizarilor cerute Atenei.

Eurogrupul cere Atenei sa-si abandoneze parti din suveranitate, odata ce Greciei i se impune sa prezinte institutiilor anumite proiecte de lege inainte sa fie trecute prin Parlament. „Este necesar ca Guvernul sa consulte si sa obtina acordul institutiilor asupra oricarui proiect de lege in anumite domenii importante (…) inainte sa-l supuna unei consultari publice sau Parlamentului”, se arata in textul Eurogrupului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: