Grecia, disperata sa scape de refugiati: Ii duce cu autobuzele la granita cu Albania

externe

Dupa ce s-a trezit ca zeci de mii de migranti au ramas blocati pe teritoriul sau din cauza inchiderii rutei balcanice, Grecia incearca sa gaseasca solutii pentru a scapa de o parte dintre acestia.

In presa germana din aceasta saptamana au existat informatii ca Grecia va incerca sa-i indrepte pe refugiati catre alte rute, cel mai probabil acestia urmand sa fie condusi spre Albania si Bulgaria. In Grecia continua sa soseasca refugiati din Turcia pe care, cel mai probabil, guvernul de la Atena va cauta sa-i indrepte spre alte directii, noteaza Nova News, citand presa elena.

Grecia a fost acuzata, in dese randuri, de la inceputul crizei refugiatilor, ca nu isi apara granitele de afluxul refugiatilor. In plus, acestia sunt transportati cu autobuze pana la granitele statelor vecine, de unde sa isi continue drumul spre Vest.

Si de aceasta data, Grecia pare a respecta propriile reguli in aceeasta directie, transportand primii 162 de migranti la granita cu Albania. Acestia au fost condusi aici organizat, in autobuze, de catre politia greaca.

Migrantii de origine siriana au fost preluati din portul Pireu. Autobuzele cu migrantii sirieni au sosit aseara in jurul orei locale 19.00, in satul grecesc de granita Konita, aflat nu departe de frontiera cu Albania. Refugiatii au fost instalati in cladirea scolii din sat.

Politia albaneza a trecut la masuri de urgenta, intarindu-si paza la granita cu Grecia. Se asteapta ca azi granicerii albanezi sa primeasca intariri din partea colegilor italieni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: