Grecia: Lista definitiva de reforme trimisa la Bruxelles marti dimineata

externe

Lista definitiva de reforme propuse Greciei de creditorii ei va fi trimisa la Bruxelles marti dimineata si va include un pachet de cheltuieli sociale si masuri structurale, a anuntat luni o sursa guvernamentala greaca, citata de AFP.

„Lista de reforme va fi trimisa maine dimineata ministrilor de finante ai Eurogrupului”, a declarat aceasta sursa, in timp ce Atena trebuia initial sa-si trimita foaia de parcurs pana luni la miezul noptii la Bruxelles, iar examinarea propunerilor de reforma a continuat pe tot parcursul zilei intre guvernul lui Alexis Tsipras si zona euro.

Aceasta intarziere minora nu va impiedica desfasurarea unei conferinte telefonice marti dupa-amiaza intre ministrii de finante ai Eurogrupului pentru a examina detaliile propunerilor grecesti de care depinde validarea prelungirii ajutorului financiar al tarii, potrivit acestei surse guvernamentale.

Lista va cuprinde toate promisiunile electorale ale stangii radicale SYRIZA privind masurile sociale de urgenta pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili, a precizat aceeasi sursa, fara sa cifreze costul.

Printre masurile anuntate figureaza mai ales furnizarea de electricitate gratuita pentru 300.000 de familii nevoiase, acces gratuit la serviciile de sanatate, distributia de cupoane de ajutor alimentar si de transport pentru cei mai saraci precum si un sprijin financiar specific pentru pensionari cu pensii mici.

Sursa: Agerpres

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: