Grecia se pregateste de primirea turistilor. Care sunt conditiile impuse: „Grecia se va deschide oricum turistilor”

news

Grecia isi pregateste sezlongurile si umbrelele de plaja in asteptarea turistilor incepand din luna mai, in incercarea de a reinvia o industrie care a suferit una dintre cele mai dure lovituri in decenii din cauza pandemiei de coronavirus, relateaza joi Reuters, citata de Agerpres.

„Tot ce aveti nevoie este Grecia”, a declarat ministrul elen al turismului Harry Theoharis saptamana aceasta intr-un discurs rostit de la Muzeul Acropole din Atena.

Turismul este un motor cheie al economiei Greciei, reprezentand o cincime din PIB-ul tarii.

Pe masura ce programele de vaccinare anti-COVID19 continua in intreaga lume, Grecia se bazeaza pe modul sau de gestionare a pandemiei pentru a atrage din nou turisti straini pe insulele sale.

Grecia a propus un certificat de vaccinare impotriva COVID-19 valabil la nivelul intregii Uniuni Europene, pentru a usura calatoriile devastate de pandemie, noteaza Reuters.

Ministrul Theoharis a spus ca Grecia se va deschide oricum turistilor. „Persoanele care sunt vaccinate, au fost testate negativ sau s-au recuperat si au anticorpi sunt binevenite in Grecia si le vom primi indiferent de orice acord incheiat”, a declarat Theoharis pentru Reuters.

In 2020, cel mai prost an inregistrat vreodata pentru turism la nivel mondial, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului, doar 7,4 milioane de persoane au calatorit in Grecia, mai putin decat in orice moment al crizei sale economice de un deceniu.

„Vom avea un an mai bun decat anul trecut”, a mai spus el.

Grecia, cu o populatie de 11 milioane de locuitori, a inregistrat circa 7.000 de decese si se afla din nou in lockdown dupa ce o crestere a noilor cazuri a suprasolicitat un sistem de sanatate deja afectat de criza economica.

Locuitorii mai multor insule grecesti au fost vaccinati si Grecia intentioneaza sa vaccineze toti lucratorii din turism pana in vara, dupa grupurile vulnerabile. Cei care nu sunt vaccinati vor fi testati cel putin o data pe saptamana, a mai spus Theoharis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: