Grecia trimite zeci de tancuri grele in Ucraina. Welt: „Nicio alta tara din Europa nu are un numar atat de mare de tancuri Leopard ca Grecia”

externe

Guvernul Greciei va trimite zeci de tancuri Leopard in Ucraina, anunta Kyiv Post. Tancurile vor fi transferate de la baza din Evros.

Potrivit publicatiei, pe langa Grecia, vor trimite tancuri si Polonia, Suedia, Spania, Grecia, Finlanda, Canada, Suedia si Olanda.

Publicatia WELT din Germania a scris ca „nicio alta tara din Europa nu are un numar atat de mare de tancuri Leopard ca Grecia: aproximativ 350 de Leopard 2 si 500 de Leopard 1. Printre acestea se numara 183 de Leopard-2A4 mai vechi, despre care expertii spun ca sunt deosebit de potrivite pentru a fi folosite in Ucraina”. Si aminteste ca Kievul are nevoie de „cateva sute” de tancuri de lupta grele pentru a recuceri zonele ocupate de Rusia.

Citeste si: BBC: Cum vor schimba cursul razboiului tancurile occidentale care ajung in Ucraina. „Challenger 2, Leopard 2 si M1 Abrams sunt mai rapide si mai grele decat majoritatea tancurilor de fabricatie ruseasca”

Se asteapta ca Grecia sa furnizeze Ucrainei un total de 40-80 de tancuri Leopard-2A4 din cele 181 de tancuri de acest model, care se afla in serviciul armatei grecesti.

12 tari NATO vor furniza aproximativ 500 de tancuri din cele 800 de care ucrainenii spun ca au cu adevarat nevoie. Restul tancurilor occidentale vor fi probabil reprezentate de tancurile britanice Challenger-1 / -2, precum si de cele americane M1A2.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: