Grecia va introduce „pasaport de sanatate” pentru turisti. Si Croatia ia o masura similara

news

Ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis, a anuntat marti ca autoritatile din tara sa iau in calcul introducerea unui „pasaport de sanatate”, care va servi drept dovada pentru turisti ca nu sufera de COVID-19, anunta Europost.eu, citat de hotnews.ro

Cea mai mare provocare pentru Grecia, tara dependenta de turism, va fi stabilirea concreta a modului in care se poate intra in Grecia.

Ministrul Theocharis a spus ca exista o discutie a nivelul Uniunii Europene pentru a fi stabilite modalitatile prin care cetatenii vor putea sa-si petreaca vacantele oriunde in Europa.

Inca nu este clar daca cetatenilor non-UE li se va permite sau nu sa viziteze Grecia in aceasta vara.

Sezonul turistic in Grecia Grecia va fi de trei luni in acest an, incepand cu luna iulie pana in septembrie, dar daca situatia permite, se poate prelungi pana in lunile octombrie- noiembrie.

Si Croatia analizeaza modalitatea in care va fi practicat turismul in aceasta vara. Potrivit presei croate, tur-operatorii cehi au venit cu ideea unor „coridoare turistice” spre Croatia, iar propunerea a fost discutata de oficiali de rang inalt din cele doua tari.

Turistii cehi, care vor trebui sa aiba asupra lor un certificat sanitar care sa arate ca nu sunt contaminati, vor primi autorizatia sa intre in Croatia pe calea aeriana sau rutiera.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: