Grecii au dat SENTINTA in cazul celor opt militari care au fugit de Erdogan cu elicopterul

externe

Cei opt militari turci care au fugit in Grecia dupa lovitura de stat a esuata au fost condamnati joi la doua luni de inchisoare cu suspendare de tribunalul din Alexandroupolis (nord-est) pentru ‘intrare ilegala’ in aceasta tara, relateaza AFP, citata de Agerpres.

In pofida acestei condamnari cu suspendare, ei vor ramane in detentie pana la decizia cu privire la solicitarea lor de azil, a declarat un oficial al politiei.

Cei opt militari, dintre care cinci piloti, au fost arestati si plasati in arest preventiv dupa sosirea lor cu elicopterul pe aeroportul din Alexandroupolis (nord-estul Greciei, in apropiere de frontiera) sambata dimineata, la cateva ore dupa puciul esuat din Turcia.

Militarii turci au fost judecati pentru ‘intrare ilegala’ in tara, infractiune pentru care riscau pana la cinci ani de inchisoare si pedeapsa administrativa de expulzare, si pentru ca nu au prezentat ‘un plan de zbor’, o infractiune in codul aeroportuar pedepsita cu cel mult sase luni de inchisoare.

Aceasta ultima acuzatie nu a fost insa acceptata de catre instanta, deoarece, a hotarat ea, numai aeronavele civile sunt supuse unei astfel de obligatii.

Intrebat de presedintele curtii in legatura cu motivele pentru care ei au fugit avand in vedere ca ei neaga ca au participat la lovitura de stat, primul acuzat, un pilot, a declarat ca ‘au existat arestari in masa in randul militarilor’ vineri seara si le-a fost teama.

‘Ne-am gandit atunci sa mergem fie in Bulgaria, fie in Romania, fie in Grecia, tari situate in apropiere, si in cele din urma am ales Grecia (…) unde ne simtim mai in siguranta’, a declarat un al patrulea inculpat, tot un pilot.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: