Grecii din autocar dau in judecata autoritatile romane. Turista: „As vrea sa fi fost toti doar raniti si ca acea persoana sa fie in viata”

news

Pasagerii autocarului cu turisti greci implicat in accidentul de la Pasajul Unirii din Capitala afirma ca vor da in judecata autoritatile din Bucuresti si agentiile de turism, scrie publicatia in.gr, citata de news.ro.

Autocarul pornise din Volos si Larissa, cu 47 de turisti greci, nu a respectat limita de inaltime pe o artera principala din Bucuresti si s-a izbit de o grinda metalica. Aceasta a zdrobit acoperisul autocarului, iar ferestrele au fost sparte. Accidentul s-a soldat cu moartea unui barbat de 53 de ani din Larissa.

Unul dintre pasagerii autocarului, Maria Thersiti, a declarat: ”Ne opream la fiecare 2,5 ore sau asa ceva, in functie de locul unde gaseam urmatoarea parcare, si pauza era de 20 de minute. Avand in vedere starea drumului, soferul mergea incet, am inteles cu totii asta”.

Intrebata daca va actiona in justitie, Thersiti a precizat: ”Cu siguranta, as vrea sa fi fost toti doar raniti si ca acea persoana sa fie in viata. Din pacate, exista o persoana care a murit si pentru ca in Romania au mai fost accidente in acelasi loc, dupa ce trecem peste toate si dupa inmormantare, ne vom organiza incet pentru a actiona in justitie impotriva ambelor agentii de turism, din Volos si Larissa, dar si impotriva autoritatilor romane”.

”Soferul autocarului nu stia exact unde sunt actele autocarului, asa le spunea pasagerilor asezati in partea din fata”, a afirmat Thersiti.

Ea a explicat ca una dintre agentiile de turism a contractat autocarul si soferul, iar cealalta a organizat restul excursiei.

Accidentul a avut loc vineri, in Pasajul Unirii din Capitala, fiind implicat un autocar care transporta cetateni greci. In urma accidentului, o persoana a decedat.

Patru din cele 13 persoane internate in spital au fost externate duminica.

Potrivit Brigazii Rutiere, s-a deschis dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Cercetarile sunt continuate de catre politistii Brigazii Rutiere sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4.

Un videoclip realizat dintr-un vehicul aflat in spatele autocarului plin cu cetateni greci arata ca vehiculul schimba banda cu cateva secunde inainte de accident, intrand intr-o portiune de drum in care vehiculele peste o anumita inaltime erau interzise, a relatat presa elena.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: