„GRECO ne confirma: justitia din Romania se dizolva sub ochii nostri”. Reactii politice taioase: „Romania devine incet, incet, copilul bolnav al Europei”

politica

Raportul Grupului statelor impotriva coruptiei al Consiliului Europei (GRECO) confirma faptul ca justitia „se dizolva” sub ochii romanilor, considera presedintele USR, deputatul Dan Barna.

„GRECO ne confirma: justitia din Romania se dizolva sub ochii nostri. Nu doar institutiile Uniunii Europene sunt cu ochii in aceasta perioada pe Romania. Dupa multe semnale transmise in ultimele luni, Grupul statelor impotriva coruptiei al Consiliului Europei (GRECO) a publicat astazi un raport in care evidentiaza dezastrul spre care ne indreapta Dragnea, Iordache, Tariceanu si divizia lor de penali”, a afirmat Barna, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, schimbarile legislative in ce priveste statutul judecatorilor si al procurorilor, organizarea sistemului judiciar sau functionarea CSM au produs o avalansa de avertismente si ingrijorari in raportul GRECO, „intr-o noua dovada a pantei abrupte pe care aluneca Romania sub actuala guvernare”.

„Acesta e, insa, doar inceputul. Ieri, Senatul a trecut legea lui Iordache care valideaza conflictul de interese pentru senatori si deputati, iar propunerile privind legislatia penala pregatite de PSD-ALDE pentru perioada urmatoare vor lovi tot mai tare in justitia din Romania si in credibilitatea noastra pe plan extern. Deja nu mai vorbim de MCV si de Comisia Europeana, vorbim de o reactie internationala si despre disparitia statului de drept din Romania. Vorbim de legalizarea coruptiei si de aducerea justitiei la discretia unui grup condus de mai multe persoane condamnate penal, in frunte cu Liviu Dragnea. Cu toate incercarile de imagine ale liderilor PSD-ALDE, ce se intampla in Romania transpare pe plan extern, iar masurile luate de acestia ne vor duce nu doar afara din Europa, nu doar in zona iliberalismului Turciei sau al Rusiei, dar si intr-o zona gri a statelor care esueaza in fata cetatenilor, pentru ca nu vom mai avea justitie. Liviu Dragnea poate sa vorbeasca in continuare cat de mult vrea despre statul paralel. Ceea ce fac oamenii lui in aceste momente reprezinta nu doar un stat paralel, ci o realitate paralela nu doar la parcursul Romaniei, dar si la normalitatea Uniunii Europene si chiar a Europei si lumii intregi, pentru ca din GRECO fac parte 48 de state europene si Statele Unite ale Americii”, a sustinut liderul USR.

Dan Barna mai spune ca, „din cauza asaltului sustinut al PSD-ALDE asupra justitiei, Romania devine incet, incet, copilul bolnav al Europei, iar daca PSD si ALDE continua pe aceasta linie vom deveni un rai al coruptilor si infractorilor”.

„Ca un alt exemplu, proaspata initiativa cu ‘inchisoarea de weekend’ sau la domiciliu pentru corupti nu face decat sa confirme aceasta directie”, a incheiat deputatul USR.

Grupul statelor impotriva coruptiei al Consiliului Europei (GRECO) se declara, intr-un raport publicat miercuri, profund ingrijorat de anumite aspecte ale legii privind statutul judecatorilor si al procurorilor, ale legii privind organizarea sistemului judiciar si ale legii privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) adoptate recent de Parlamentul Romaniei, ca si de proiectele de amendamente la legislatia penala, releva un comunicat de presa al Consiliului Europei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: