Greta Thunberg a refuzat sa participe la o demonstratie ecologista, in schimb a vorbit la un miting de solidaritate cu palestinienii – VIDEO

externe

Greta Thunberg, ipocrizie, manifestatie, palestinieni, clima, Leipzig

Greta Thunberg s-a aflat zilele trecute la Leipzig, dar nu pentru a participa la o campanie de protectie a climei, ci ca vorbitor la un eveniment de solidaritate cu palestinienii din Gaza. Aparitia ei i-a luat probabil prin surprindere pe cei mai multi dintre participanti.

Un purtator de cuvant al politiei a confirmat, in urma unei anchete, ca Thunberg a vorbit la demonstratia inregistrata, la care au participat aproximativ 200 de persoane. Publicatia germana Leipziger Volkszeitung a relatat ca organizatorul a fost Alianta Handala, care demonstreaza in mod regulat in Leipzig si care nu este lipsita de controverse.

In trecut, pe canalul de Instagram al acestei asociatii de stanga au fost publicate imagini care banalizau atacul comis de teroristii Hamas pe 7 octombrie, imagini care au fost ulterior sterse.

Thunberg a luat cuvantul la miting si a a vorbit despre „genocidul” impotriva palestinienilor. „Nimeni nu poate ramane tacut cand exista un genocid in curs de desfasurare, cand oamenilor li se refuza cele mai elementare nevoi umane”, a spus Thunberg. Trebuie sa ne ridicam impotriva imperialismului, rasismului, opresiunii si razboiului. Sprijinirea Palestinei este doar umana. Israelul nu a fost mentionat, dar Greta a vorbit despre un „boicot” care ar fi necesar.

Interesant este faptul ca activista fusese invitata sa participe, cu doua zile in urma, la un miting ecologist al miscarii „Last Generation”, desfasurat tot in Germania, dar a refuzat sa vina.

De la atacul terorist al Hamas asupra civililor israelieni din 7 octombrie 2023, Thunberg s-a pozitionat deja de mai multe ori in mod unilateral in favoarea partii palestiniene. Ea nu a manifestat regret sau simpatie pentru cele aproximativ 1.200 de victime si rudele lor din Israel sau pentru familiile celor 130 de ostatici despre care se presupune ca se afla inca in Gaza.

Comportamentul anti-israelian a fost criticat de publicul german si de miscarea climatica germana, multi acuzand-o pe controvarsata activista suedeza de antisemitism. Luisa Neubauer, activista a organizatiei Fridays for Future, s-a distantat clar de opiniile fostei embleme a ecologismului mondial si a subliniat ca miscarea verde din Germania este independenta si are o opinie diferita cu privire la razboiul din Orientul Mijlociu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: