Greta Thunberg, intrerupta de un ecologist olandez, dupa ce a incercat sa politizeze un mars pentru mediu, pledand cauza palestinienilor din Gaza – VIDEO

externe

Greta Thunberg, pro-palestina, manifestatie, mediu, Amsterdam, ipocrizie

Controversata activista Greta Thunberg a fost intrerupta pentru scurt timp de un barbat care a abordat-o pe scena dupa ce a invitat un palestinian si o femeie afgana sa vorbeasca la un protest pentru clima organizat la Amsterdam, protest care a reunit peste 70.000 de manifestanti.

Activista suedeza, care a vorbit purtand la gat traditionala esarfa alb-negru a militantilor palestinieni, a declarat ca miscarea pentru clima ar trebui „sa asculte vocile celor care sunt oprimati si ale celor care lupta pentru libertate si pentru dreptate”.

„Nu poate exista justitie climatica fara solidaritate internationala”, a spus GretaThunberg, dupa care a invitat pe scena o femeia palestiniana si una afgana, care au acuzat Israel de genocid, fara a rosti insa un cuvant despre ororile comise pe 7 octombrie de teroristii Hamas impotriva civililor israelieni.

Potrivit Associated Press, unii dintre cei prezenti au reactionat cu indignare la aceste acuzatii. Un barbat a urcat pe scena si i-a spus Gretei: „Am venit aici pentru o demonstratie climatica, nu pentru un punct de vedere politic”, inainte de a fi huiduit si scos de pe scena de fortele de securitatre.

Dupa ce barbatul a fost evacuat, Greta Thunberg a inceput sa scandeze: „Nu exista justitie climatica pe un pamant ocupat”.

Imaginile care prezinta incidentul au devenit virale pe retelele sociale, multi dintre comentatori criticand ipocrizia „ecologistei” Greta, care, desi se declara o inamica a poluarii, se deplaseaza la numeroasele evenimente la care este invitata sa vorbeasca pe bani folosind mijloace de locomotie poluante – avioane, vapoare, trenuri sau autovehicule.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: