news

Greva generala continua, anunta duminica sindicalistii din Educatie: „Observam cum Guvernul propune aceleasi prime/vouchere pe care angajatii din invatamant le-au refuzat saptamana trecuta”

Greva generala din Educatie continua, pentru ca, dupa trei zile de pauza in negocieri, executivul nu a venit cu o solutie care sa duca la stingerea conflictului din educatie, au anuntat duminica Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Sindicatelor din Educatie „SPIRU HARET”.

„Observam cum Guvernul, prin purtatorul sau de cuvant, propune aceleasi prime/vouchere pe care angajatii din invatamant le-au refuzat saptamana trecuta”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor si presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, informeaza Agerpres.

„Guvernul Romaniei trebuie sa inteleaga, macar acum, in al doisprezecelea ceas, ca inca nu a rezolvat cerinta esentiala: emiterea unei OUG prin care sa se garanteze ca, in noua lege a salarizarii, salariul profesorului debutant va fi egal cu cel putin salariul mediu brut pe economie, prevedere care a fost eliminata din Legea Invatamantului Preuniversitar”, precizeaza liderii sindicali.

Potrivit sindicalistilor, la ultimele negocieri avute cu reprezentantii Guvernului, joi, 25 mai 2023, solicitarile sindicatelor au fost: majorare salariala de 25%, in medie, pana la intrarea in vigoare a Legii Salarizarii Unice si emiterea unei OUG prin care sa se garanteze ca, in noua lege a salarizarii, salariul profesorului debutant este egal cu cel putin salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar insemna ca salariile medii ar urma sa creasca cu 60%.

Anterior, purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru a anuntat ca Guvernul a pregatit ordonanta de urgenta care va asigura majorarea veniturilor personalului din sistemul educational.

„Astazi voi anunta faptul ca Guvernul Romaniei a pregatit ordonanta de urgenta care va asigura majorari ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar si nedidactic in contextul discutiilor pe care reprezentantii Guvernului le-au purtat in aceste zile cu liderii sindicatelor din educatie. Initiatorii actului normativ, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene care raspunde de asigurarea surselor europene pentru implementarea acestor masuri si Ministerul Educatiei, le vor posta in procesul de transparenta decizionala pe site-urile proprii, urmand ca acest act normativ sa ajunga pe masa Guvernului si in cel mai scurt timp sa fie si aprobata”, a spus Carbunaru.

Greva generala din Educatie a fost declansata luni, 22 mai.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dupa caldura, in Apuseni a revenit zapada

In zona Muntilor Apuseni a revenit ninsoarea. In doar cateva zeci de minute, la Scarita-Belioara…

3 minute ago

Guvernul olandez nu mai are incredere in Meta. Riscurile de securitate ar putea duce la interzicerea Facebook pentru ministerele din Tarile de Jos

Facebook ar putea sa fie interzis pentru guvernul olandez, din cauza riscurilor de confidentialitate ale…

5 minute ago

Emil Boc vrea doar interviuri cu intrebari regizate. Ce a patit o jurnalista Euronews: „Iese, tranteste usa salii de sticla si pleaca”

Dana Cotovanu, jurnalista la Euronews Romania, relateaza o situatie revoltatoare in legatura cu primarul Clujului,…

27 de minute ago

Actiuni de intimidare ale Chinei in jurul Taiwanului. Avioane militare chineze „patruleaza” in jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate in jurul Insulei Taiwan incepand cu ora…

2 ore ago

Sibiu: Client cu masina de zeci de mii de euro, surprins de camerele de supraveghere cum fura dintr-o cofetarie

Dupa ce a instalat camere de supraveghere in locatiile sale, proprietarul unui lant de cofetarii…

22 de minute ago

O falsa surdomuta, care cersea in fata unui supermarket din Zalau, a luat-o la fuga cand unul dintre angajati a strigat la ea, fiind ulterior prinsa de un jandarm

O falsa surdomuta, cunoscuta deja locuitorilor din Zalau si care cersea prin parcarile supermarketurilor, a…

22 de minute ago