Greva pilotilor TAROM continua, dupa esecul negocierilor. Pilotii au respins majorarea cu 500 de euro a salariilor, propusa de guvern

externe

piloti, TAROM, greva, Sorin Grindeanu, esec, negocieri

Greva pilotilor TAROM ar putea continua si astazi, dupa ce negocierile care au durat pana noaptea tarziu s-au incheiat fara rezultate. Intre timp, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, s-a declarat nemultumit de protest si arunca vina pe pilotii care cer salarii mai mari.

Pana acum, peste 35 de zboruri de pe aeroportul Otopeni au fost anulate dupa ce pilotii au transmis ca se simt rau si nu au venit la serviciu. Surse citate de Realitatea Plus mai spun ca grevistilor li s-a oferit in plus, pe langa salariul pe care il primesc, intre 300 si 500 de euro, insa au refuzat.

Peste 2.000 de pasageri au fost afectati de greva. Potrivit unor surse, daca acestia ar actiona compania aeriana in instanta, despagubirile s-ar ridica la aproape doua milioane si jumatate de euro. Din cauza protestului initiat de angajatii Tarom, delegatia Romaniei la NATO a ramas captiva pe aeroport. Oficialii au decolat in cele din urma cu un avion Spartan spre Paris, de unde a avut loc cursa directa catre Washington.

Angajatii sunt nemultumiti de salariile cu 50% mai mici decat cele oferite de companiile concurente. Un angajat al Tarom castiga 5.000 de euro, in timp ce un angajat de la o companie concurenta castiga 11.000 de euro.

Consiliul de Administratie spune ca nu exista bani momentan pentru a creste salariile. Sindicalistii afirma ca Tarom va pierde zeci de angajati, ajungand la aceeasi situatie critica din 2007, cand a avut loc o situatie similara.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, luni seara, ca nu stie daca situatia de la TAROM, unde o parte din personalul de la bordul avioanelor s-a declarat inapt de zbor, este ”o imbolnavire in masa sau o greva”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: