Calatoriti in Italia, Germania, UK in zilele urmatoare? Vin numeroase greve care vor perturba serios transportul public

externe

tren germania

Grevele sunt un eveniment obisnuit in Europa, deoarece angajatii lupta pentru salarii si conditii mai bune, relateaza Euronews intr-o analiza a recentului val de gerve din UE.

Uneori, grevele sunt planificate cu cateva luni inainte, dar alteori sunt anuntate in ultimul moment, ceea ce inseamna ca merita intotdeauna sa verificati inainte de a calatori.

Marea Britanie: Mecanicii de tren declanseaza greva intre 30 ianuarie si 5 februarie

Membrii sindicatului Aslef au anuntat un program de greve de o zi si anularea orelor suplimentare intre 30 ianuarie si 5 februarie.

Grevele vor afecta diferiti operatori in zile diferite, printre care Avanti West Coast, CrossCountry, East Midlands Railway, West Midlands Trains, GTR, LNER, Southeastern, SWR si TransPennine Trains.

Mecanicii de tren se afla intr-o disputa de lunga durata privind salariile, despre care spun ca nu au crescut in ultimii cinci ani.

Italia: Greva nationala in transportul public din Italia

O greva de 24 de ore in transportul public va lovi intreaga Italie pe 24 ianuarie. Aceasta ar putea provoca perturbari semnificative pentru navetistii care folosesc autobuzele, tramvaiele si metroul, dar nu se asteapta sa afecteze trenurile regionale si de lung parcurs.

In aceeasi zi, controlorii de trafic aerian vor iesi in strada intre orele 13:00 si 17:00, ceea ce ar putea cauza intarzieri si anulari pentru calatorii care zboara spre si dinspre Italia.

Germania: Mecanicii de tren anunta o greva de o saptamana

Mecanicii de tren din Germania vor intra in greva in perioada 24 ianuarie-29 ianuarie.

Greva va incepe miercuri la ora 2 dimineata si va continua pana luni la ora 18.00. Este cea mai recenta dintr-o serie de greve in cadrul unei dispute de lunga durata cu operatorul feroviar Deutsche Bahn privind orele de lucru, salariile si conditiile de munca.

Grevele pe termen nelimitat ar putea lovi reteaua feroviara din Germania in urmatoarele luni, daca nu se ajunge la un acord in cadrul urmatoarelor negocieri colective.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: