Grindeanu a anuntat la Bruxelles cand va propune noul ministru al Justitiei. Surpriza, acesta va fi un tehnocrat

politica

Acum PSD sufla si in iaurt cand vine vorba de justitie. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, joi seara, la Bruxelles ca isi doreste sa numeasca la Ministerul Justitiei o persoana care nu face politica, un specialist „de necontestat”.

„Am avut discutii cu mai multe persoane. In perioada urmatoare o sa ma decid. Iau extrem de in serios sa propun o persoana neimplicata politic. Am avut discutii cu persoane care au background profesional dincolo de orice contestare.

Probabil la inceputul saptamanii viitoare, cel tarziu la mijlocul saptamanii, o sa fac o propunere. Probabil va fi cineva care nu face parte din coalitia de guvernare”, a declarat Grindeanu, alaturi de prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frank Timmermans.

Timmermans s-a declarat satisfacut ca OUG 13 a fost abrogata.

„Este un pas foarte bun ca ordonanta 13 a fost retrasa. Este bine ca guvernul vrea sa armonizeze legislatia nationala cu normele UE, dar trebuie facut in mod trasparent. Trebuie sa evitam orice neintelegere, orice idei ca acest lucru s-ar face pentru a slabi lupta anticoruptie”, a subliniat oficialul UE.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: