Grindeanu a facut anuntul: Cand va trece Romania la moneda euro

politica

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, ca trecerea la moneda euro va fi posibila numai dupa ce veniturile obtinute de romani vor fi aproape de cele ale cetatenilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

„Sa ne asiguram ca aceasta convergenta monetara se face in paralel si cu convergenta veniturilor. Trecerea la euro se poate face numai dupa ce, credem noi, si veniturile romanilor vor fi aproape de cele din alte state membre ale Uniunii Europene”, a afirmat Grindeanu, la reuniunea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro, organizata la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a amintit ca Europa traverseaza o perioada cu numeroase dezbateri privind viitorul constructiei europene, acestea trebuind vazute, in opinia sa, drept o oportunitate si nu un obstacol.

„S-a ajuns la o discutie despre o Europa cu mai multe ritmuri, dar aceste ritmuri nu trebuie sa ne diferentieze, ci tocmai sa arate ca noi, cu totii, mergem in aceeasi directie. Iar eu cred ca intalnirea de azi are si acest scop. Trebuie sa demonstram ca Romania e hotarata sa sustina in continuare politicile de coeziune in interiorul Uniunii si sa aratam ca toti avem acelasi scop — o Uniune mai puternica, in care statele membre au aceeasi tinta”, a sustinut Sorin Grindeanu.

Premierul a punctat ca sarcina autoritatilor romane este de a face trecerea la moneda euro „cat mai lina pentru cetateni”.

„Trebuie sa invatam din practica tarilor care au trecut deja la euro pornind dintr-o pozitie similara cu a tarii noastre. Noi vorbim de o schimbare majora care, in mod natural, intampina o rezistenta, o reticenta la schimbare, dar tocmai de aceea suntem azi si vom fi si in viitor aici, pentru a se pregati acest proces cat mai riguros”, a mai spus Grindeanu.

La reuniunea de la Palatul Victoria a participat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, dar si ministri, precum cel al Finantelor, Viorel Stefan, sau al Economiei, Mihai Tudose.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: