Grindeanu anunta cum va sabota PSD adoptarea bugetului: „Vom depune mii de amendamente. Eu si colegii din Timis vom depune 200 de amendamente”

politica

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anuntat ca parlamentarii social democrati vor depune ”cateva mii de amendamente” la legea bugetului de stat, sustinand ca Guvernul Florin Citu pune povara austeritatii pe salariatii bugetari, pensionari, copii si studenti.

Sorin Grindeanu a prezentat, intr-o conferinta de presa, „alternativa PSD” la legea bugetului propusa de Guvernul Florin Citu, sustinand ca diferenta intre viziunea social democratilor si cea a Coalitiei de la guvernare consta in cresterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor si cresterea bazei de impozitare.

„Consiliul fiscal i-a spus lui Citu ca nu poti creste o economie doar cu austeritate si taieri. Este nevoie si de o crestere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (…) Nu sunt bani la buget pentru ca Guvernul Citu nu se atinge de evaziunea de peste 100 de miliarde de lei, nu se atinge de arieratele neincasate la bugetul de stat de peste 35 miliarde lei. Astfel, povara austeritatii este pusa pe salariatii bugetari, pensionari, copii si studenti. Aici este diferenta majora de viziune intre noi si Guvern”, a declarat duminica Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

El a prezentat pe scurt cateva dintre amendamentele pe care PSD le va propune in Parlament la legea bugetului pe domenii precum Sanatate, Educatie, Agricultura, amendamentele urmand a mai viza locurile de munca si stimularea economiei prin diverse programe.

„Pot sa va spun ca avem aceste amendamente pe care o parte le-am prezentat astazi, dar sunt si foarte multe amendamente pe fiecare judet in parte. Eu cred ca vor fi, daca le adunam, cateva mii. Vedem cand se intra la Parlament in procedura si cand vor veni colegii mei. In judetul Timis, impreuna cu colegii mei parlamentari PSD, vom depune in jur de 200 de amendamente la bugetul de stat”, a precizat Grindeanu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: