Grindeanu anunta negocieri cu UDMR pentru a schimba Guvernul Citu: „Motiunea de cenzura care a reusit sa ma dea jos a fost depusa undeva la jumatatea lunii iunie”

politica

Prim-vicepresedintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, afirma ca social-democratii vor depune o motiune de cenzura in actuala sesiune parlamentara, dar acest lucru se va intampla atunci cand sansele de a trece sunt cele mai mari. El considera ca mai este timp pentru depunerea motiunii, argumentand: ”Va aduc aminte ca motiunea de cenzura care a reusit sa ma dea jos a fost depusa undeva la jumatatea lunii iunie”.

Sorin Grindeanu a fost intrebat duminica, in cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, daca social-democratii sunt multumiti de Guvernul Citu, avand in vedere ca nu au depus pana in prezent motiune de cenzura.

“Suntem, din contra, nemultumiti total, dar motiunea de cenzura, am spus chiar la inceputul sesiunii parlamentare, ca o vom depune pe aceasta sesiune parlamentara atunci cand sansele noastre de a trece aceasta motiune sunt cele mai mari. Testam aceste lucruri zi de zi in Parlament prin diversele actiuni pe care le facem. Ca sa va dau un simplu exemplu recent, cel legat infiintarea unei comisii de ancheta legat de ceea ce au spus pana la urma tot cei de la putere cu numarul mortilor. Atunci haideti sa facem o comisie de ancheta. In continuare majoritatea exista in Parlament PNL – USR – UDMR”, a explicat Grindeanu, citat de news.ro.

El crede ca lucrurile in cadrul coalitiei incep sa se degradeze din cauza tensiunilor politice legate de alegerile interne in PNL.

“Eu cred in schimb ca lucrurile incep sa se degradeze. De ce? Pentru ca vrand, nevrand, creste nivelul tensiunilor politice legat de alegeri interne in PNL si evident astazi, cand vorbim, ca avem cel putin doua tabere in PNL pentru viitorul congres, si anume Orban versus Citu. De asemenea, in toamna vor fi alegeri si la USR-PLUS si acolo in acest moment, astazi cand vorbim par doua candidaturi pentru presedintia partidului partidului, Dan Barna versus Ciolos. Lucrurile acestea, la modul cum sunt setate acum, e aproape imposibil sa nu lase rani, rani care in mod sigur sa vad inclusiv in Parlament”, a mentionat Grindeanu.

El considera ca mai este timp sa fie depusa motiune de cenzura pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare.

“Pana la sfarsitul sesiunii vom depune. Va aduc aminte ca motiunea de cenzura care a reusit sa ma dea jos a fost depusa undeva la jumatatea lunii iunie. Deci mai e timp”, a precizat Grindeanu.

Intrebat daca negociaza in acest sens cu UDMR si cu AUR, prim-vicepresedintele PSD a raspuns: “Nu avem nicio sansa daca nu avem aceste discutii. Eu mi-as dori sa avem in Parlament mai mare asumarea. Va dau un exemplu. Am avut o motiune simpla pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii, undeva la jumatatea lunii februarie. Experiente traite de mine in Parlament in care parlamentarii, sigur, altii decat USR-PLUS, din arcul guvernamental, veneau la banca mea si spuneau ‘Daca ne lasa sa votam secret, votam sa il dam jos’. Si nu unul, multi. E clar ca multi din parlamentarii arcului guvernamental, ca sa nu focalizez pe unul sau pe altul, vad ca lucrurile nu merg bine. Aceasta experienta de conducere, daca vreti, tripartita, desi pare ca sunt mai multi de trei, cred ca sunt vreo patru partide, noi am mai experimentat-o intre 1996 si 2000. Erau celebrul CDR, USD, care era format din PD-ul din acea vreme si Partidul Social Democrat Roman al domnului Cunescu si UDMR. Si am vazut ce s-a intamplat intre 1996 si 2000 cu celebrele consilii politice ale aliantei CoCoPo-uri (n.r. – Comitet de coordonare politica). E clar ca daca nu se face o resetare, merg in acea directie. Mi-as dori ca multi dintre cei care informal ne transmit ca ar trebui resetata toata aceasta chestiune sa aiba si puterea interioara sa voteze la motiunea de cenzura”.

Mai mult despre:

Comentarii: