Grindeanu, atac la adresa procurorilor DNA. La Bruxelles dadea asigurari ca lupta anticoruptie este „obiectiv prioritar” al Guvernului

news

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, la Parlament, ca nu a fost citat la DNA in dosarul privind elaborarea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale si i se pare „un pic ciudat” ca o parte dintre ministri au fost audiati, in conditiile in care demersul Guvernului a fost legal. Chestionat daca a primit invitatie la DNA, Sorin Grideanu a raspuns negativ.

In ceea ce priveste audierea unor ministri la DNA legat de elaborarea OUG 13, premierul a spus ca i se pare „un pic ciudat”.

„Nu am discutat cu ei si mi se pare un pic ciudat. Nu stiu pentru ce, cred ca pentru ordonanta 13. Guvernul, a spus si Curtea Constitutionala, a actionat legal. O sa vedem”, a precizat prim-ministrul, citat de news.ro.

In urma cu numai cateva zile, Grindeanu avea o pozitie diferita fata de lupta anticoruptie.

„Vreau sa-i asigur pe toti partenerii nostri din institutiile europene ca lupta impotriva coruptiei, implicarea si consolidarea rolului nostru in UE sunt obiective prioritare ale Guvernului pe care-l conduc, iar demersul de acum se inscrie in linia dialogului activ pe care-l promovam cu toti interlocutorii europeni”, le transmitea premierul liderilor UE la Bruxelles.

Ministrul Carmen Dan a fost audiata, luni, aproximativ o ora si jumatate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care i-au solicitat informatii, in calitate de martor, legate de aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 13, in dosarul deschis dupa denuntul formulat in 24 ianuarie de membri ai asociatiei ”Initiativa Romania”.

In acelasi dosar, saptamana trecuta au fost audiati, tot in calitate de martor, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Gratiela Gavrilescu.

Si fostii secretari de stat de la Ministerul Justitiei Oana Schmidt Haineala si Constantin Sima au dat declaratii in calitate de martor in acest dosar, ambii declarand ca nu au contribuit la elaborarea Ordonantei de Urgenta nr. 13 din 31 ianuarie privind codurile penale, abrogata de Guvern la cinci zile dupa adoptare.

DNA a precizat ca in acest dosar se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de „modalitatea de adoptare a unor acte normative”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: