Grindeanu o ataca pe Kovesi si face aluzii la plecarea de la sefia DNA: „DNA nu e reprezentata de Negulescu sau Kovesi”

politica

Directia Nationala Anticoruptie nu e reprezentata de ”domnul Negulescu sau de doamna Kovesi”, ci este o institutie care trebuie sa functioneze dincolo de anumite persoane fizice, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu.

„Am acordat si acord ministrului Justitiei credit total. Faptul ca dansul a prezentat, ieri, o evaluare, pe care dansul si Ministerul Justitiei au facut-o, e un lucru care se inscrie in prerogativele pe care ministrul Justitiei le are din acest punct de vedere. Am urmarit foarte atent, am avut o discutie inainte de prezentarea publica cu domnul ministru. Am inteles foarte bine argumentele pe care dansul le-a prezentat, sunt de acord cu ele. Ca si concluzie, as putea spune: ca lupta anticoruptie sa fie cu adevarat puternica in Romania toate mecanismele trebuie sa functioneze foarte bine, dar mecanismele nu stau si nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentata de domnul Negulescu sau de doamna Kovesi, ca sa trec de la o extrema la alta, ci este o institutie care trebuie sa functioneze dincolo de anumite persoane fizice”, a afirmat Sorin Grindeanu, care participa la o intalnire de lucru organizata de Institutul Aspen, potrivit Agerpres.

In ceea ce priveste reuniunea de la Institutul Aspen, premierul a spus ca prezenta sa la eveniment este legata de temele importante ce urmeaza sa fie abordate.

„Am venit astazi la Aspen Institute sa discutam despre politici publice, despre Sanatate, despre Educatie, despre Infrastructura, aceste lucruri sunt extrem de importante pentru Guvern si toate aceste politici publice reprezinta prioritati pentru noi”, a aratat Grindeanu.

La reuniunea de lucru de la Institutul Aspen mai participa, printre altii, directorul Institutului Aspen Romania, Mircea Geoana, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, si consilierul prezidential Constantin Ionescu.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a facut publice miercuri concluziile in urma analizei activitatii procurorului general Augustin Lazar si a sefului DNA, Laura Codruta Kovesi, declansata dupa decizia CCR care a constatat ca Directia Nationala Anticoruptie si-a depasit atributiile in demararea anchetei pe modul de elaborare a OUG 13.

Citeste si: Dupa raportul lui Toader, Grindeanu face aluzii la demisia lui Kovesi de la DNA: „O institutie nu se poate confunda cu o persoana

El a declarat miercuri ca nu este oportuna, in acest moment, declansarea procedurii de revocare a lui Lazar si Kovesi, precizand ca a realizat evaluarea sefilor Ministerului Public si DNA „personal” si „fara presiune sau ingerinta” de la nimeni strain de Ministerul Justitiei.

„Eu, personal, am realizat evaluarea. Am realizat evaluarea fara niciun fel de presiune, fara niciun fel de ingerinta, fara niciun fel de sugestie de la absolut nimeni strain de Ministerul Justitiei, strain de mine. Nu am verificat solutii din dosare pentru ca nici nu ar fi fost posibil, procurorul are autoritatea sa decida in legatura cu soarta unei cauze penale”, a precizat Toader.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: