politica

Grindeanu, cel mai „specialist”. Ciolacu il pune ministru si la Agricultura pana la gasirea unui inlocuitor al penalului Chesnoiu

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, urmeaza sa devina ministru interimar la Agricultura, anunta televiziunile de stiri. Adrian Chesnoiu a demisionat dupa ce DNA a cerut sa-i fie ridicata imunitatea parlamentara.

PSD a dat publicitatii, joi, un comunicat de presa prin care il apara pe Adrian Chesnoiu. Chesnoiu a demisionat din functia de ministru al Agriculturii dupa ce DNA a anuntat ca solicita sa ii fie ridicata imunitatea parlamentara. „PSD considera ca pe durata intregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu si-a indeplinit sarcinile in mod profesionist si cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienti membri ai actualului guvern”, sustine PSD.

„Asa cum a anuntat deja, ministrul Adrian Chesnoiu doreste ca institutiile abilitate sa faca cercetarile necesare pentru eliminarea oricaror suspiciuni cu privire la activitatea sa. In acest sens, domnul Chesnoiu solicita ‘tuturor deputatilor din toate partidele vot pentru ridicarea imunitatii parlamentare’.

De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din functia de ministru si de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

PSD considera ca pe durata intregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu si-a indeplinit sarcinile in mod profesionist si cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienti membri ai actualului guvern.

PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabila a acestuia, de a se retrage prompt din toate functiile detinute in Guvern si in partid, va permite institutiilor abilitate sa faca cercetarile necesare cat mai rapid, pentru a inlatura astfel orice suspiciune asupra activitatii sale”, se anunta intr-un comunicat oficial al PSD.

Si Ciolacu a laudat „performantele profesionale ale lui Adrian Chesnoiu”.

„Apreciez gestul de demnitate politica facut de Adrian Ionut Chesnoiu, care a ales cea mai onorabila cale de a-si apara numele si reputatia profesionala.

Performantele profesionale ale lui Adrian Chesnoiu, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice indoiala. Le apreciez in mod deosebit si ii multumesc pentru efortul depus si rezultatele obtinute.

Am convingerea ca Adrian Chesnoiu va reusi sa-si apere cu succes onoarea si ca va reveni in serviciul public!”, a sustinut presedintele PSD.

Directia Nationala Anticoruptie cere Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii pentru efectuarea urmaririi penale fata de un deputat din Parlamentul Romaniei, la data faptelor si in prezent avand functia de ministru, pentru abuz in serviciu. Este vorba despre ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

„In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al DNA, Crin Nicu Bologa, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de o persoana, deputat in Parlamentul Romaniei, la data faptelor si in prezent avand functia de ministru, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si instigare (sub forma participatiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infractiuni)”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de persoana respectiva are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada 9 februarie – 11 aprilie, ministrul ar fi determinat o persoana din subordine, la vremea respectiva membru in mai multe comisii de examinare, sa-i furnizeze unui coleg (persoana de incredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi sustinute cu ocazia organizarii a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, sef serviciu, director executiv adjunct si director executiv ai unor directii judetene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidati „agreati” dintre care, in urma sustinerii probelor scrise si orale, doar trei au promovat concursurile respective, afirma DNA.

„De mentionat este faptul ca, la interventia directa a ministrului, in cazul unuia dintre candidati, membrii comisiei ar fi fost nevoiti sa-l promoveze pe acesta in conditiile in care nu obtinuse un punctaj corespunzator. Ca urmare a acestui demers, persoana respectiva a fost numita in functia de sef serviciu, obtinand pana in prezent venituri salariale in valoare de 33.782 lei”, arata procurorii anticoruptie.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si un numar de sase volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Citeste si: Ciolacu, despre ofiterul de informatii de la Agricultura: „Este un specialist”

Adrian Chesnoiu a fost ofiter in serviciu secret al Ministerului de Interne, asa numitul „Doi s’un sfert”.

In decembrie, cand a fost intrebat ce cauta un ofiter de informatii ca ministru al Agriculturii, Ciolacu a raspuns: „Este un specialist, o sa vedeti”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Piedone anunta ca e cautat insistent de PSD: „Am primit mesaje de la mai multe persoane ca ar fi bine sa ma retrag si sa o sustinem acum pe doamna Firea”

Cristian Popescu Piedone a anuntat, miecuri, ca este contactat insistent de reprezentanti ai PSD pentru…

14 minute ago

Tupeu la Prahova. Iulian Dumitrescu si-a depus candidatura: „Am trecut prin furtuna, vreau sa le fac prahovenilor o viata mai buna”

PNL Prahova a transmis, miercuri, un comunicat de presa in care anunta ca Iulian Dumitrescu,…

8 minute ago

Ciolacu, pocnit de amnezie: „Nu stiu cine este Ion Doldurea”. Doldurea, baron local PSD, este tatal patronului statiei GPL de la Crevedia

Premierul PSD Marcel Ciolacu a pretins miercuri ca nu mai stie cine este Ion Doldurea,…

2 ore ago

Proiectul secret american de inteligenta artificiala Maven a fost testat pe campurile de lupta din Ucraina. Tehnologia este folosita pentru detectarea automata a tintelor

Un proiect experimental de inteligenta artificiala (AI) dezvoltat de armata americana a avut rezultate mixte…

33 de minute ago

Sondaj la Brasov: Coliban (USR) – 54,6%, Scripcaru (PSD-PNL) – 45,4%. Surse: „Nemultumiri mari in PSD si PNL”

Sondaj dezastruos pentru alianta PSD-PNL la Brasov. Candidatul aliantei, fostul primar George Scripcaru, se afla…

3 ore ago