Grindeanu da din casa, dezvaluie ce promisiuni aberante face Dragnea in PSD pentru a-si asigura voturi la motiune

politica

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminica seara ca liderul social-democratilor, Liviu Dragnea, le-a propus in ultimele zile mai multor membri ai PSD sa fie prim-ministri si, de asemenea, sunt si „vreo 40 de ministri propusi in viitorul Cabinet”.

„Liviu Dragnea in toate aceste zile a propus, eu stiu vreo cinci colegi de-ai mei care sa fie viitori prim-ministri. Sunt vreo 40 de ministri propusi in viitorul Cabinet, ba, mai mult decat atat, l-ati vazut spunand un lucru, ca aproape toti ministrii din actualul Cabinet — eu cred ca cei care sunt senatori si deputati, ca nu cumva sa existe semne de intrebare, vor face parte si din viitorul Cabinet, adica ori au mers lucrurile bine, ori nu au mers bine?”, a spus Grindeanu, la Palatul Victoria.

El a precizat ca in cele cateva luni de guvernare, de la inceputul anului si pana in prezent, a incercat sa discute cu Dragnea, sa aiba cu acesta „un dialog corect si constructiv”. Grindeanu a adaugat ca in continuare este deschis la dialog pentru stabilitatea PSD, insa a amintit si ca i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea deoarece este, in opinia sa, „principalul responsabil” de situatia in care se afla partidul.

„E o fractura de logica, din acest punct de vedere. E foarte greu sa vorbesti cu cineva care are aceasta atitudine, insa va spun, chiar si in ceasul al 13-lea, am responsabilitatea sa fac acest lucru, pentru ca daca motiunea va trece ajungem la presedinte, la Klaus Iohannis, iar convingerea mea este ca PSD va pierde guvernarea”, a spus Grindeanu.

Premierul a sustinut ca in cazul in care motiunea de cenzura nu va trece si el va face propunerile pentru completarea Cabinetului de ministri, formatiunile politice pe care le-ar invita la guvernare sunt tot PSD si ALDE.

„Cred ca ceea ce trebuie facut in acest moment este ca aceasta coalitie PSD-ALDE sa ramana la guvernare in continuare, fara ca vreun moment sa se puna semnul intrebarii. In momentul in care motiunea trece, exista riscuri majore ca aceasta coalitie sa nu mai formeze majoritatea”, a aratat Grindeanu.

Potrivit acestuia, in cazul in care va ramane la sefia Guvernului se va consulta cu colegii din partid si din coalitie cu privire la desemnarea ministrilor si a celorlalti demnitari din aparatul de stat.

„Eu l-am rugat azi pe Victor Ponta — fiind deputat, eu nu sunt deputat — sa mearga in Grupul PSD de la Camera sa transmita un lucru: ca in perspectiva in care motiunea pica, imediat dupa acest moment ma voi intalni cu conducerea PSD — dar nu cu Liviu Dragnea, care e responsabil de aceasta situatie — si voi cere in interiorul PSD ministri, secretari de stat, sefi de agentii, in urma acestui dialog, si la fel cu coalitia. Nu voi decide eu singur, ci numai impreuna cu colegii mei, dar nu intr-un dialog cu Liviu Dragnea”, a punctat Grindeanu.

Premierul a subliniat ca singurul lucru pe care nu-l accepta este sa se afle in situatia de a fi „actor principal in spargerea PSD”. „Asa ceva nu o sa accept niciodata”, a accentuat Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: