Grindeanu l-a dat afara din functie pe seful PSD Teleorman. Reactie plina de furie: „Premierul a demonstrat o rautate viscerala”

politica

Presedintele PSD Teleorman, Adrian Gadea, fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a afirmat luni, intr-o conferinta de presa la Alexandria, ca premierul Sorin Grindeanu a demonstrat o „rautate viscerala” prin „decapitarea” conducerii ministerului.

Conform liderului PSD Teleorman, sunt nefondate acuzele pe care premierul Grindeanu i le-a adus ministrului demisionar Sevil Shhaideh privind „intarzieri nepermise” in implementarea Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL).

„Sunt declaratiile domnului Grindeanu, ale domnului Ponta. Au decapitat tot, inclusiv secretarul general si secretarii generali adjuncti. Doamnei Shhaideh i-au transmis sa nu mai semneze nimic pe PNDL si daca vrea sa semneze ceva sa se duca sa discute. Domnul Grindeanu a mintit si minte in continuare”, a afirmat Adrian Gadea, citat de Agerpres.

Potrivit fostului secretar de stat al MDRAPFE, implementarea PNDL era in termen in momentul in care s-a decis demiterea secretarilor de stat si a secretarilor adjuncti de la Ministerul Dezvoltarii.

„Programul National de Dezvoltare Locala era finalizat. Pe acest program au fost depuse peste 13.000 de solicitari. A durat evaluarea care a fost facuta de catre o comisie. A trebuit sa verificam toate proiectele depuse pe PNDL. Cred ca a demonstrat prin decapitarea intregului Minister al Dezvoltarii o rautate viscerala. A dorit sa blocheze acest program, inceperea investitiilor in aceasta tara. I-am explicat care sunt procedurile. Practic, astazi, activitatea ministerului este blocata. E pacat sa blochezi un asemenea program. Pacat ca a fost blocat”, a mai spus Gadea.

Potrivit fostului secretar de stat al MDRAPFE, daca motiunea de cenzura va trece de votul Parlamentului, investitiile in cadrul PNDL vor incepe cu o intarziere de aproximativ trei saptamani din cauza blocajului politic si administrativ din ultimele zile.

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat ca a semnat duminica ordinele de demitere pentru toti secretarii de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si pentru secretarii adjuncti, in legatura cu lansarea programului PNDL 2.

El a subliniat ca PNDL 2 este un obiectiv prioritar al sau, ca premier.

„Nu accept ca acest program sa fie folosit in scopuri politice si nu am de gand sa tolerez asa ceva. (…) Pentru a inlatura orice umbra de indoiala, am semnat astazi ordinele de demitere pentru toti secretarii de stat din Ministerul Regionale si Administratiei Publice, pentru secretarul general si pentru secretarii generali adjuncti. De azi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna — nici dumneaei, nici prin interpusi — niciun fel de act care sa aiba legatura cu PNDL. Am facut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri si nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie sa continue si va asigur ca acest lucru se va intampla cat de curand, dar doar cu respectarea legii”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

El a mai spus ca o asteapta la discutii, luni, pe Sevil Shhaiheh, ministrul de resort.

„O invit pe doamna Shhaideh, luni, la o discutie. Sa-mi comunice stadiul tuturor programelor aflate in prezent in derulare. Stiu ca este un om care, in final, va respecta legea”, a adaugat premierul.

Grindeanu a explicat ca in ultimele luni a avut foarte multe intalniri cu presedinti de Consilii judetene, primari de orase, comune, municipii pentru a gasi solutiile pentru ca PNDL 2 sa fie un succes, dar si ca a avertizat-o pe Sevil Shhaideh sa accelereze implementarea programului.

„Din pacate, doamna ministru Sevil Shhaideh, in coordonarea careia se afla acest program extrem, extrem de important a avut la dispozitie cinci luni sa faca ceva si nu a facut nimic. Acum o luna si jumatate am avertizat-o ca sunt intarzieri si ca primarii incep sa-si piarda rabdarea. Nu m-a ascultat. Acum doua zile am avertizat-o si public ca sunt intarzieri nepermise. A doua zi dupa avertismentul meu public si-a amintit brusc de PNDL si a dat comunicat ca ii va da drumul. Traim o perioada in care nu-mi doresc ca un program de o asemenea importanta sa fie folosit in scopuri politice”, a conchis premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: