Grindeanu, declaratii despre Kovesi cu o zi inainte ca Tudorel Toader sa isi prezinte „evaluarea” activitatii DNA

politica

Intr-un interviu pentru Europa FM, premierul Sorin Grindeanu a comentat „evaluarea” activitatii DNA si a Parchetului General pe care ministrul Justitiei urmeaza sa o prezinte miercuri. 

„Am inceput guvernarea cu aprobarea unor masuri care erau trecute in programul de guvernare. Revenind la intrebarea dvs va spun ca atunci cand l-am propus pe dl Toader am facut-o pentru ca am incredere in dansul, in profesionalismul dlui Toader. Inclusiv reprezentantii opozitiei au aceasta parere. Toate aceste argumente ma fac sa spun ca dansul este cel care face aceasta evaluare conform legii si Constiutiei. E datoria ministrului Justitiei sa faca evaluarile. O sa vedem cum vor fi.

Nu mi-a spus ce decizie a luat. (dupa evaluare) Nu stiu cand este programata conferinta. Important e ca aceasta evaluare sa fie asa cum am spus sa fie facuta de un om care are aceasta statura.

Nu intra in atributiile mele de prim-ministru sa fac evaluari. Aici nu e vorba de idei. E vorba de atributiile pe care le are ministrul Justitiei si pe care trebuie sa le exercite.

E un om potrivit la locul potrivit. (n.r. Tudorel Toader)

Nu am fost la bilantul DNA pt ca la aceeasi ora era sedinta de Guvern. A fost ministrul. Si-a spus parerea.

Eu va spun ca tot ce tine de activitatea DNA tin de atributul Ministerului Justitiei. Haideti sa vedem evaluarea sa avem rabdare, sa vedem concluziile pe care le va prezenta ministrul.

Eu am reafirmat de mai multe ori ca Guvernul pe care il conduc are ca si tinte in acest domeniu intarirea luptei contra coruptiei. Intarirea institutiilor, sprijinirea legilor care sa vina in favoarea acestei lupte.

Pe de o parte, ministrul Justitiei trebuie sa vina cu un pachet de legi care sa rezolve o posibila problema cu acea decizie de la CEDO si aici nu vorbim de gratiere. Gratierea nu rezolva doar posibila problema pe care o putem avea la CEDO. Pe de alta parte, deciziile CCR sunt obligatorii. Avem decizii ale CCR care nu sunt puse in acord cu Codul Penal.

Atata timp cat eu ca prim-ministru i-am dat libertate deplina sa gestioneze acest domeniu (Justitia n.r.) Nu e cazul ca dl ministru sa vina in fata coalitiei sa spuna ce are de gand etc. Pe de alta parte, strict deciziile CCR puse in acord cu Codul Penal si Codul de Procedura Penala”, a declarat Grindeanu pentru Europa FM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: