Grindeanu si-ar fi dorit ca Toader sa ceara revocarea Laurei Codruta Kovesi: „Este o fractura logica in evaluarea ministrului Justitiei”

news

Sorin Grindeanu a declarat, joi, la un post de televiziune, ca poate pare „o fractura logica” in firul evaluarii facute de ministrul Justitiei pe tema activitatii Ministerului Public, admitand ca „poate chiar e”, dar a precizat ca rolul lui Tudorel Toader a fost de restabilire a echilibrului intre puteri, asa cum a cerut CCR, lucru care s-a intamplat, scrie news.ro.

Intrebat, la Romania TV, despre evaluarea lui Tudorel Toader, care a prezentat motive de masuri penalizatoare, dar nu le-a si livrat, premierul a admis ca „pare o fractura de logica”.

„Poate pare o fractura de logica si poate chiar si e in firul acelei evaluari. Vreau sa va spun ca acea evaluare este 90%, poate chiar mai bine, despre decizia CCR si modul in care aceste institutii au gresit. (…) Din decizia CCR se spune exact unde s-a gresit”, a explicat el.

Prim-ministrul a afirmat ca evaluarea lui Tudorel Toader da exemple cu privire la greselile DNA si ale Ministerului Public, asa cum au fost ele evidentiate de CCR, insemnand ca ministrul si-a facut treaba.

„Rostul Ministerului Justitiei si al ministrului este sa restabileasca acest echilibru (intre puteri – n.r.)”, a precizat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: