politica

Grindeanu, explicatie pentru noul job al lui Dancila la BNR: „Guvernatorul a considerat ca are nevoie de experienta, expertiza Vioricai Dancila”

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grinddeanu sustine ca Viorica Dancila a ajuns angajata la BNR pentru ca Migur Isarescu a considerat ca „are nevoie de experienta, expertiza Vioricai Dancila”.

“Partidul nu a avut niciun rol in noul job. Am inteles ca guvernatorul, si am vazut explicatiile, guvernatorul a considerat ca are nevoie de experienta, expertiza Vioricai Dancila, nu ca PSD-ist. Nu s-a dus PSD-ul ”Va rugam…”, nu exista asa ceva, e o chestiune in care PSD-ul nu are vreo….”, a afirmat Grindeanu.

Solicitat sa comenteze faptul ca Viorica Dancila nu a fost buna pentru PSD, care nu i-a oferit un post de parlamentar, dar este buna pentru BNR, fostul premier a afirmat: “BNR hotaraste dincolo de ce vrea PSD, PNL, USR. E treaba Bancii Nationale, de aia e independenta. Abordarea noastra legata de loc si de ce spuneti dumneavoastra in toamna anului trecut a fost urmatoarea. Organizatiile judetene decid si vin cu propunerile pe care noi marea majoritate a cazurilor le-am acceptat. Am avut mentiuni sau scoateri de pe lista si incursiuni pe listele pe care le propuneau cei din judete doar atunci – si au fost cateva cazuri – cind cei care erau propusi avea anumite semne de intrebare legate de integritate. Trebuia sa mearga in Teleorman sau de unde era membru, cred ca in Teleorman, sa isi depuna candidatura, colegii nostri de acolo sa voteze”, a explicat prim-vicepresedintele PSD.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat marti, referindu-se la faptul ca Viorica Dancila va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Nationala, ca un criteriu de selectie a fost faptul ca atat ea, cat si Ioan Mircea Pascu sunt fosti europarlamentari si este nevoie de „oameni care deschid usi in Europa”. El a adaugat ca au fost criterii de selectie care au tinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

2 ore ago

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Cirstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Cirstoiu,…

4 ore ago

Premiera in lumea animala: Un urangutan de Sumatra si-a tratat o rana de pe fata cu o planta medicinala

Nivelul ridicat de inteligenta al urangutanilor a fost recunoscut de multa vreme, partial datorita abilitatilor…

2 ore ago

Echipa olimpica a refugiatilor are 36 de sportivi din 11 tari care vor concura in 12 sporturi

Echipa olimpica a refugiatilor care va participa la Jocurile de la Paris va include 36…

3 ore ago

Coreea de Sud ridica nivelul de alerta impotriva terorismului a cinci ambasade din zona, invocand amenintarile Coreei de Nord

Ministerul sud-coreean de Externe a ridicat joi nivelul de alerta impotriva terorismului pentru cinci birouri…

3 ore ago

Comori regale jefuite in timpul dominatiei coloniale britanice, imprumutate de muzee britanice pentru o expozitie in Ghana

Coliere de aur, o sabie, un tron si zeci de alte comori jefuite in timpul…

3 ore ago