Grindeanu il ataca si din Moldova pe Nicusor Dan: „Mai are o luna de stat in functie. Sunt absolut uimit, este singurul primar de dupa Revolutie care nu vrea sa preia metroul”

politica

Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), se alatura corului de atacuri la adresa lui Nicusor Dan. Grideanu a sustinut, vineri, de pe santierul autostrazii A7 din Moldova, ca primarul general refuza nejustificat sa preia metroul.

„Locul metroului nu este la Ministerul Transporturilor, este la Primaria Generala a Capitalei. Eu il rog de doi ani de zile pe Nicusor Dan sa preia metroul. Sunt absolut uimit, este singurul primar de dupa Revolutie care nu vrea sa preia metroul. Nu inteleg de ce refuza, i-am spus cu toate alocarile bugetare… Nu poti sa vorbesti de un sistem integrat de transport fara metrou. Il invit inca o data, sigur, cat mai are, o luna si ceva…”, a atacat Grindeanu.

Nicusor Dan a explicat recent ca nu are incredere in acest Guvern sa preia metroul intrucat nu poate risca sa platesca in fiecare an un miliard de lei subventie pentru Metrorex, din bugetul PMB. Metroul din Bucuresti merge in pierdere.

„De principiu, ar fi bine ca Primaria sa aiba si metroul, dar pentru asta trebuie sa ai incredere in guvern. Eu n-am… Ar fi iresponsabil din partea mea sa iau obligatie de plata a unei subventii in plus la metrou pe un buget pe care nu avem o garantie ca il gestionam.

Este o subventie de ordinul celei pentru transport public, cam de un miliard de lei pe an. Inca un miliard ca subventie, daca ea nu e trecuta explicit intr-o lege, pentru mine e prea mult. Nu mi s-a parut un demers in context.

Un guvern care nu ne-a tratat corect cu subventia la termie, nu mi s-a parut sa tranzactionezi cu acelasi guvern preluarea metroului”, a declarat Nicusor Dan la Digi24.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: