Grindeanu il executa pe Dragnea, dupa discursurile de la Ateneul Roman: „Nationalism-populismul serveste doar oportunismului unora”

politica

Fostul premier PSD Sorin Grindeanu da publicitatii un mesaj foarte critic la adresa lui Liviu Dragnea, solicitand ca acesta sa renunte la „discursurile nationalist-populiste”.

Grindeanu afirma ca „cei mai importanti oficiali europeni ne-au aratat, aseara, la Ateneul Roman, ca respecta Romania”, in conditiile in care membrii de seama ai Gruparii Dragnea, Iordache si Dancila, au solicitat „respect” in cadrul discursurilor pe care le-au sustinut.

Fostul premier solicita apoi „renuntarea la discursurile nationalist-populiste pe care le-am tot auzit in ultima perioada si care servesc doar oportunismul de moment al unora sau al altora”. Cel mai important promotor al acestui tip de discurs este, de departe, presedintele PSD Liviu Dragnea.

„Cei mai importanti oficiali europeni ne-au aratat, aseara, la Ateneul Roman, ca respecta Romania si ii iubesc valorile. Le multumesc pentru lectia de respect si deschidere politica pe care ne-au dat-o. Preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene este un moment important pentru Romania. Avem 6 luni pentru a demonstra ca putem fi una dintre cele mai importante voci ale Uniunii Europene, ca putem gestiona dosare complicate si ca suntem capabili sa armonizam pozitii adverse, in numele intereselor comune europene.

Sigur, va fi necesar un efort real din partea tuturor institutiilor implicate, va fi nevoie de coeziune politica si de multa, foarte multa responsabilitate. Asta inseamna inclusiv renuntarea la discursurile nationalist-populiste pe care le-am tot auzit in ultima perioada si care servesc doar oportunismul de moment al unora sau al altora. Trebuie sa fim fermi si asumati in ceea ce priveste directia pro-europeana a Romaniei”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: