Grindeanu s-a intalnit cu premierul Frantei. Cum au incercat liderii PSD sa saboteze acest important eveniment al propriului premier

politica

Premierul Sorin Grindeanu a fost primit, joi dimineata, de omologul francez, Edouard Philippe, la Hotel de Matignon – sediul Guvernului Frantei. Ieri, lideri de varf ai PSD au declarat ca Grindeanu ar putea fi schimbat din functia de premier.

Sorin Grindeanu a fost asteptat de Edouard Philippe pe treptele sediului Guvernului Frantei, in cadrul unei ceremonii la care au fost prezenti si membri ai Garzii Republicane franceze.

Dupa ce si-au strans mainile si au facut fotografii oficiale, cei doi premieri au intrat in Hotel de Matignon, unde vor avea o intrevedere in biroul prim-ministrului francez, care este prevazuta sa dureze o jumatate de ora.

Cei doi oficiali vor discuta despre parteneriatul strategic romano-francez, despre intensificarea cooperarii economice dintre Romania si Franta, dar si despre viitorul Uniunii Europene in contextul Brexit, dupa cum au declarat pentru Agrepres surse oficiale.

Conform surselor citate, aceasta este prima intalnire a lui Edouard Philippe cu un omolog de la preluarea mandatului de sef al Executivului francez.

Cu doar o zi inainte de intalnirea lui Grinsdeanu cu premierul francez, mai multi lideri din conducerea PSD au declansat atacuri la adresa prim-ministrului PSD.  Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a afirmat deschis ca premierul Grindeanu ar putea fi schimbat.

”In aceste zile se face o analiza, o analiza foarte serioasa pe fiecare minister in parte. Haideti sa asteptam rezultatele acestei analize si abia apoi sa tragem concluziile. In urma acestei analize care se va face in Comitetul Executiv si in care va fi prezentata activitatea fiecarui ministru in parte, eu sunt dispus sa votez pentru schimbarea unor ministri si, daca analiza ne va arata ca acest Guvern trebuie schimbat in totalitate, vom lua in considerare inclusiv schimbarea premierului, daca la dumnealui este problema.

Avem deja un numar destul de mare de ministri care se plang de relatia proasta pe care o au cu premierul Sorin Grindeanu. Sunt cinci sau sase colegi care se reclama acest lucru si eu consider ca acesta este un semnal de alarma destul de puternic. Trebuie sa vedem. Am vazut si nemultumirile primarului general, doamna Firea, am vazut si alti colegi si nu este exclus ca problema sa fie la primul ministru”, a declarat Badalau.

El crede ca presedintele Iohannis va fi de acord cu o eventuala schimbare a premierului. ”Asa cum il cunosc eu pe domnul presedinte Iohannis, dumnealui este un om cerebral si va intelege aceasta situatie. Noi suntem dispusi sa mergem la Cotroceni si sa explicam presedintelui ca asta a rezultat din analiza noastra, iar apoi sa ii prezentam situatia politica in care noi avem in continuare o majoritate solida si vom veni cu o noua propunere de premier, daca este cazul”, a mentionat Badalau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: