politica

Grindeanu o buseste pe Firea: „A pierdut alegerile din 2020. Nu sustin o alianta cu PNL”. Firea vrea sa fie sustinuta de PNL la Primarie

Prim-vicepresedintele Partidului Social-Democrat, Sorin Grindeanu, nu este sustinatorul proiectului unei candidaturi comune la alegerile parlamentare a PSD si PNL, mentionand ca nu crede ca o asemenea initiativa sa aiba viitor.

Sorin Grindeanu a fost intrebat, duminica, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, in legatura cu faptul ca Gabriela Firea vorbeste despre o candidatura comuna PSD-PNL la Primaria Capitalei si daca o vede castigatoare.

“Am vazut ce a declarat Gabi. In primul rand, eu cred ca nemeritat a pierdut in 2020. Dar a pierdut. Si isi doreste, conform propriilor declaratii, in acest moment, eu cred ca are cele mai mari sanse, fie ca e candidatura comuna, fie ca nu e candidatura comuna. Oricum, Gabi Firea are cele mai mari sanse de a reveni in aceasta postura, ceea ce e un lucru bun”, a afirmat Grindeanu, citat de news.ro. Firea continua sa sustina ca a fost „furata” la alegeri, acesta fiind motivul pentru care a pierdut.

Intrebat daca acest lucru ar insemna si o candidatura comuna PSD – PNL la alegerile parlamentare, prim-vicepresedintele PSD a raspuns:

“Eu nu sunt sustinatorul acestui proiect si nu am auzit pe cineva care sa sustina acest proiect. Cred ca nu e un proiect care sa aiba viitor. Vorbim de cele mai puternice partide din Romania in ultimii 25 de ani. Eu cred ca pentru dreapta, PNL-ul este definitoriu, pentru stanga, PSD-ul. Avem aceasta conjunctura in care s-a format aceasta alianta. Nu trebuie sa ne departam totusi de propriile bazine electorale, cel de stanga, cel de dreapta. Si ca principale forte pe aceste zone cred ca trebuie sa si delimitam foarte bine lucrurile. Eu nu vad in acest moment acest proiect ca unul viabil, cel de a avea candidaturi comune la parlamentare. Nici la prezidentiale nu vad”.

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat, miercuri seara, ca, daca cetatenii o vor vota la viitoarele alegeri, se va intoarce ca primar general al Capitalei. Firea a precizat ca sunt discutii incipiente in coalitia de guvernare despre o eventuala sustinere comuna a PNL si PSD, dar ca ea se bazeaza in primul rand pe sustinerea partidului din care face parte, respectiv PSD.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor…

2 ore ago

Ciolacu: „Firea va castiga. Imi pare rau ca medicul Cirstoiu a devenit Bin Laden in doua saptamani, totusi nu a omorat pe nimeni”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut marti ca medicul Cirstoiu a fost transformat in "Bin…

4 minute ago

Dictatorul Alexandr Lukasensko le-a dat indicatii pretioase geologilor: „Sapati si gasiti petrol in Belarus!”

Presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, l-a insarcinat pe noul ministru al resurselor naturale si protectiei mediului,…

49 de minute ago

Ciolacu, dupa ce s-a debarasat de Cirstoiu: „Gabriela Firea este solutia corecta la Primaria Capitalei”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a confirmat, marti, ca Gabriela Firea a devenit candidatul PSD la…

30 de minute ago

Clotilde Armand, despre noii candidati ai PSD-PNL: „Cine baga mai multi bani: Marinel de la Bancorex sau Pandele de la Voluntari?”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a ironizat marti decizia PSD-PNL de a renunta la Catalin…

55 de minute ago

Iohannis, despre scandalul Cirstoiu: „Nu este un mare succes al coalitiei. Nu am fost consultat, pentru ca nu am dorit sa ma implic in astfel de discutii”

Aflat in Coreea de Sud, unde intreprinde o vizita oficiala de stat cu importante semnificatii…

O oră ago