Grindeanu, prima reactie publica dupa ce a fost schimbat din fruntea Guvernului. Ia in vizor legaturile lui Dragnea cu Brazilia

politica

Sorin Grindeanu are o replica dura, dupa ce Liviu Dragnea a declarat ca „votul secret este o optiune pe care o folosesti sau nu”. La votul privind motiunea de cenzura impotriva lui Grindeanu, Dragnea a urmarit indeaproape modul in care voteaza parlamentarii PSD.

„Vad ca Liviu Dragnea crede ca trebuie sa fii constitutionalist ca sa stii ca votul la motiunea de cenzura e secret, cu bile! Ei bine, nu! Trebuie doar sa ai un minim respect pentru lege! Ca presedinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui sa fie statul pe scari la motiunile impotriva propriului guvern pentru a verifica votul parlamentarilor. Sa iti ameninti propriii parlamentari, sa faci filtre la vot, sa-i obligi sa arate votul care, din punct de vedere constitutional, este secret – toate acestea sunt lucruri inadmisibile. De aceea am sesizat CCR. Pentru ca asa ceva sa nu se mai intample. Poate vrea Liviu Dragnea sa intrebe daca in Brazilia votul secret e la vedere”, a scris Grindeanu pe Facebook.

vot

„Eu cred ca, pana la urma, votul secret este o optiune pe care o folosesti sau nu. S-a votat cand secret, cand la vedere in Parlament, cred ca important este votul, cred ca un om care are personalitate, si au fost oameni cu mare personalitate, au votat invers, tot la vedere. (…) Eu nu am pregatirea constitutionala a domnului Sorin Grindeanu, drept pentru care am rugat specialistii in Constitutie si in drept din Parlament si ei vor face materialul catre CCR”, a sustinut┬áDragnea, la Parlament.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului propun, intr-un punct de vedere ce urmeaza sa fie transmis Curtii Constitutionale, respingerea sesizarii fostului premier Sorin Grindeanu referitoare la desfasurarea votului la motiunea de cenzura din 21 iunie.

In punctul de vedere se arata ca, la momentul formularii acestei sesizari, Grindeanu nu mai exercita atributiile functiei de prim-ministru „in plenitudinea lor”, intrucat rezultatul motiunii de cenzura era deja publicat in Monitorul Oficial.

„In ceea ce priveste prezenta sesizare supusa analizei Curtii Constitutionale la data de 29 iunie 2017 de catre autorul acesteia, semnalam ca la aceasta data domnul Sorin Mihai Grindeanu nu mai exercita in plenitudinea lor atributiile functiei de prim-ministru, avand in vedere ca in data de 21 iunie 2017 Parlamentul a adoptat o motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de prim-ministrul Sorin Mihai Grindeanu, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei partea I nr.466/21.06.2017”, se arata in punctul de vedere, unde se reaminteste ca pot sesiza forul constitutional presedintele Romaniei, oricare dintre presedintii celor doua Camere, prim-ministrul sau presedintele CSM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: