Grindeanu, replica usturatoare in conflictul cu Tariceanu. El sugereaza ca seful Senatului este senil

politica

Premierul Sorin Grindeanu i-a raspuns ironic liderului ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care ii reprosa ca a pasat parlamentului  asumarea legii salarizarii unitare.

Grindeanu a tinut sa aduca aminte ca Tariceanu a fost de acord, in urma cu o luna, ca legea salarizarii sa mearga in parlament.

„Dati-mi voie sa va readuc aminte modalitatea sau modul in care Legea salarizarii a ajuns in Parlament. Dupa cum stiti foarte bine, si stie si domnul presedinte Tariceanu, decizia politica de a merge pe aceasta cale a fost luata in urma cu o luna si ceva, o luna si jumatate la Comitetul Executiv al PSD-ului de la Sinaia si, de asemenea, urmare a unei sedinte ALDE. Asta ca sa clarificam prima parte, cea legata de Legea salarizarii.

De ce? Pentru a reduce termenele (…) – si va rog sa va uitati la asta – a fost motivatia prin care s-a mers pe aceasta cale, cea a unei initiative legislative asumata de Coalitie, adica de toti parlamentarii PSD si ALDE si nu numai. Referitor la Fond, proiectul este finalizat, titular de fila a fost Ministerul Economiei, domnul ministru Tudose, trebuie sa avem o decizie politica de acelasi tip. Nu avem niciun fel de problema sa apucam pe o cale sau alta si nu e vorba de a nu-ti asuma o lege”, a declarat Grindeanu.

Premierul a adaugat ca Guvernul va da, ca si la proiectul Legii salarizarii, un aviz pozitiv, pentru ca la aceste proiecte au lucrat oameni din ministere sau Executiv.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, miercuri, ca are semne de intrebare cu privire la activitatea Guvernului Grindeanu, in contextul in care legea salarizarii bugetare a fost asumata de Parlament si la fel s-ar dori sa se procedeze si in cazul Fondului Suveran de Dezvoltare.

„Pot sa va spun ca, sigur, am avut si eu propriile mele semne de intrebare. De exemplu, legea salarizarii unitare care era un punct esential al programului de guvernare comun in loc sa fie promovata de Guvern a trebuit sa o asumam noi la nivelul Parlamentului ca initiativa parlamentara. Sigur, ca procedural, politic, se poate si asa ceva, dar este normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare sa fie promovate de Guvern”, a declarat presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, intrebat daca este multumit de activitatea Cabinetului Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: