politica

Grindeanu „s-a saturat” de problemele de la Metrou. „Specialistul” PSD vrea sa le paseze la Primaria Capitalei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni ca s-a saturat ca disconfortul pe care il au bucurestenii la metrou sa fie folosit ca un mijloc de presiune asupra Guvernului, pentru a astupa anumite gauri de la Metrorex.

„M-am saturat si eu si altii, sunt convins ca si dumneavoastra, ca acest disconfort pe care il au bucurestenii sa fie folosit ca un fel de mijloc de presiune asupra Ministerului, Guvernului, in a veni de fiecare data cu bani ca sa astupam anumite gauri de la Metrorex. Nu asta e solutia. Solutia este totusi intr-un final, si lucrul acesta asa cum bine stiti se va intampla in acest semestru, pana la sfarsitul anului, ca acolo sa existe un plan foarte bine pus la punct legat de management, de cum vor arata toti indicatorii economici, fiindca bugetul statului nu poate sa vina de fiecare data sa acopere minusul pe care Metrorex-ul il are”, a precizat Sorin Grindeanu, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a subliniat ca situatia de la Metrorex este cauzata de contractul de mentenanta, care nu a fost platit. Contractul a fost reinnoit la sfarsitul anului trecut pe o durata de 15 ani. Ministrul sustine ca tot timpul au existat intarzieri la plata, dar asta nu inseamna ca Metrorex nu ar trebui sa respecte termenii contractului.

Seful de la Transporturi a transmis ca este deschis pentru o discutie cu Primaria Generala a Bucurestiului, astfel incat transportul public in Bucuresti sa fie in gestiunea Municipiului Bucuresti. Acesta a afirmat ca nu i se pare corect ca un moldovean sa plateasca pentru transportul din Capitala.

„De ce am spus ca pana la sfarsitul anului, pentru ca asa cum stiti, vineri, a fost termenul de la care au inceput sa curga cele 30 de zile pentru depunerea de CV-uri pentru selectia pe 109 (n.r. – Ordonanta de urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice) la 5 companii, printre care si Metrorex. Nu ma voi opri si nu dau inapoi. Colegii mei o sa va dea calendarul. Nu doar pentru cele 5 companii: CNAIR, CNIR, CFR Infrastructura, CFR Calatori, Metrorex, ci si pentru toate celelalte, si este un calendar. Dar de ce am subliniat lucrul acesta? Pentru ca ma astept de la viitorul Consiliu de Administratie si de la viitorul director general, care isi va prezenta planul de management in Consiliul de Administratie selectat pe 109, ca aceste practici legate de sumele de bani care se tot asteapta de la bugetul statului sa se diminueze si sa se elimine in timp. Si ca sa inchid: aproximativ 700 de milioane au cerut cei de la Metrorex, pe diverse capitole”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a sustinut luni o conferinta de presa prilejuita de semnarea Contractului pentru proiectarea si executia Sectiunii 3 a Autostrazii Sibiu-Pitesti.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

45 de minute ago

Ciolacu merge sa-i lanseze pe Negoita si pe Simonis. Lansarea lui Negoita, intr-o sala care nu are aviz ISU

Premierul Marcel Ciolacu merge astazi sa participe la evenimentul de lansare a candidaturii lui Robert…

57 de minute ago

Olaf Scholz spune ca nu a mai vorbit cu Putin din decembrie 2022: „Atunci am stat la o masa foarte lunga”

Cancelarul german Olaf Scholz nu a mai vorbit cu presedintele rus Vladimir Putin din decembrie…

53 de minute ago

China, preturi de dumping pe piata mondiala la panouri solare si vehicule electrice. SUA iau atitudine

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat miercuri ca China trateaza economia globala ca pe o…

O oră ago

Represaliile Moscovei contra firmelor straine care au parasit Rusia. „Taxa de iesire” de 10%, pierderile firmelor depasesc 107 miliarde de dolari

Totalul combinat al pierderilor companiilor straine care au iesit din Rusia de la inceputul invaziei…

O oră ago