Grindeanu si-a luat inima in dinti si s-a intors la Timisoara. Reactie: „Desi e frumos si soare, aerul miroase a tradator”

news

Premierul Sorin Grindeanu se afla de sambata noapte la Timisoara, anunta Antena 3. Sambata seara, la Timisoara a avut loc cel mai mare protest de dupa decembrie 1989. Peste 40.000 de oameni au fost in strada.

„Desi e frumos si soare, aerul miroase a tradator”, a scris jurnalista Daniela Ratiu pe Facebook.

Aproximativ 40.000 de timisoreni au protestat sambata seara in Piata Operei din Timisoara fata de Guvern. In a cincea zi de protest, Initiativa Timisoara, o miscare civica formata in jurul protestelor #rezistam, a dat citire unei proclamatii care contine opt puncte, informeaza Adevarul.

„Initiativa Timisoara este o noua miscare civica l Cand STATUL DE DREPT este in pericol, avem datoria sa il aparam! Pentru a-l putea apara, legea trebuie sa ne permita, noua cetatenilor, sa intervenim in mod legitim in procesul decizional. Prin adoptarea unor acte normative contrare principiilor STATULUI DE DREPT este evident ca acest guvern este ostil poporului sau”, se arata in proclamatia Initiativei Timisoara care cere:

1. Ca de acum inainte niciun guvern, indiferent de coloratura politica, sa nu mai repete vreodata vreo Ordonanta 13;

2. Organizarea unui referendum anticoruptie;

3. Controlul de constitutionalitate al legilor si ordonatelor de urgenta sa se realizeze si la initiativa directa si neintermediata a cetatenilor;

4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curtii Constitutionale pentru suspendarea aplicarii actelor normative susceptibile de incalcare a Constitutiei;

5. Depolitizarea functiilor publice si ocuparea lor doar prin concurs;

6. Stabilirea incompatibilitatii intre functiile executive si legislative;

7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penala a demnitarilor;

8. Fara penali in demnitatile publice.

Foto: Carmen Ispasoiu/Facebook

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: