Grindeanu si-a schimbat discursul la Bruxelles, isi toarna cenusa in cap pentru OUG 13. Cum raspunde la intrebarea daca a primit o „To Do List”

news

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat vineri ca nu a primit un „To Do List” privind sistemul judiciar din Romania, in urma intalnirilor pe care le-a avut la Bruxelles cu oficiali europeni.

Intrebat daca i s-a cerut vreo garantie referitoare la sistemul judiciar si la modificarile care urmeaza sa se faca in acest domeniu in tara, premierul Grindeanu a replicat: „Adica, daca am vreun ‘To Do List?’ Nu!”.

Grindeanu a admis ca decizia de a adopta OUG 13 a fost gresita.

„Faptul ca am abrogat Ordonanta 13 la cateva zile e un raspuns. Chiar daca la un anumit moment iei o decizie discutabila, daca in societate apar proteste, inseamna ca decizia ta a fost gresita si trebuie sa o retragi. Toate discutiile vor fi de acum in Parlament si vrem sa implicam si alti actori. Apreciez creativitatea din Piata Victoriei. Sincer, si cand au fost zeci de mii de oameni la Guvern, si acum, cand nivelul s-a mai redus, respect opinia protestatarilor, apreciez creativitatea de care multi dintre concetateni au dat dovada, mesajele pe care le-au transmis le-am inteles. OUG 13 a fost abrogata”, a spus Grindeanu.

Premierul Grindeanu a avut aceasta reactie in contextul in care a fost intrebat ce mesaj le transmite oamenilor care continua sa protesteze la Bucuresti, dar si celor aproximativ 20 de persoane care au venit in fata sediului Comisiei Europene in momentul in care acesta avea intalniri cu oficiali europeni.

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat necesitatea avansarii luptei impotriva coruptiei si a asigurarii caracterului ireversibil al acestor eforturi, potrivit unui comunicat de presa al Consiliului European, scrie Agerpres.

Tusk a facut aceste declaratii in cursul intrevederii avute la sediul Consiliului cu premierul roman Sorin Grindeanu, prilej cu care au fost abordate principalele subiecte de pe agenda europeana, dar si recentele evolutii din Romania si prioritatile guvernului de la Bucuresti. Aceasta a fost prima intalnire Tusk-Grindeanu dupa preluarea mandatului de catre actualul sef al executivului roman.

Oficialul european a accentuat nevoia de consolidare a progreselor semnificative in lupta impotriva coruptiei si de garantare a ireversibilitatii acestora, in concordanta cu asteptarile ridicate ale societatii si cu valorile UE.

Cei doi interlocutori au evocat importanta centrala a statului de drept si a combaterii coruptiei pentru a garanta faptul ca cetatenii romani pot beneficia de toate oportunitatile oferite de apartenenta tarii lor la UE.

In cursul dupa-amiezii, premierul Romaniei are prevazuta o intrevedere si cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: