Categories: politica

„Grindeanu si Tudose au cerut protectie informativa impotriva lui Dragnea”. Culisele razboiului irational declansat de seful PSD impotriva SPP

Surse oficiale citate de jurnalistul Silviu Sergiu au dezvaluit ca decizia premierului Viorica Dancila si a ministrilor PSD de a renunta la protectia SPP este cauzata de nevoia lui Dragnea de a afla tot ce misca in Palatul Victoria. SPP a refuzat sa ii ofere lui Dragnea informatii despre activitatile fostilor premieri Grindeanu si Tudose.

„Razboiul lui Dragnea cu SPP (pentru ca doamna Dancila e doar un pion in povestea asta) pleaca, spun sursele mele, de la psihoza sefului PSD si de la dorinta neostoita de a-si controla oamenii. Pe vremea cand premieri erau Grindeanu si Tudose, Dragnea era turbat pentru ca SPP nu-i furnizeaza informatii despre agenda, intalnirile, activitatile celor doi etc. Omu’ voia sa stie tot ce misca acestia.

Mai mult, in cateva cazuri, Grindeanu si Tudose au cerut sa fie protejati informativ, exasperati ca Daddy acesta le urmareste fiecare miscare. ‘La cateva minute dupa o intalnire, suna Dragnea si ii lua la intrebari’, mi-au declarat surse din Palatul Victoria.

Din cate inteleg, Jandarmeria, specializata in caftirea protestatarilor #rezist trecuti de prima tinerete, functioneaza pe post de ‘ochi si timpan’ pentru Dragnea, prin intermediul ministresei Carmen Dan, care-si suna subalternii sa afle pe unde sunt si ce fac premierii PSD, pentru ca ulterior sa-i dea raportul lui Dragnea.

Jandarmii nu aflau mare lucru, mai ales ca SPP este un serviciu cu experienta in protejarea informativa a demnitarilor. Asa ca Daddy lua foc.

Acesta este motivul pentru care, de ceva vreme, Daddy il face cu ou si otet in public pe gen. Pahontu, seful SPP. Aentru ca a indraznit sa nu-i dea raportul. Cum i l-ar fi putut da, avand in vedere ca Daddy nu are niciun fel de drept legal sa primeasca astfel de informatii.

Paranoia lui Dragnea in legatura cu ‘agenturilii’ Statului paralel e mult mai mare insa. Atat de mare incat i-a venit ideea sa nu mai solicite aviz de securitate de la SRI la instalarea noilor ministri. Ceea ce este un atac la siguranta nationala, avand in vedere ca ‘pamblicarii’ din guvernul Dancila pot fi oricand imbroboditi de un serviciu secret ostil. E o incalcare flagranta a legilor sigurantei nationale. Dar ce mai reprezinta aceste legi in republica Teleormania? Mai nimic…

A mai fost un demnitar in trecut, care a refuzat protectia SPP si a preferat-o pe cea a serviciilor in care avea incredere (DIPI, DGIA), in timp ce gonea ca descreieratul cu coloana oficiala prin Bucuresti. Din aceasta cauza a murit un om nevinovat. Numele demnitarului este Gabriel Oprea”, a dezvaluit Silviu Sergiu pe pagina sa de Facebook.

Premierul Viorica Dancila si ministrii din cabinetul sau vor renunta la serviciile SPP, dupa ce liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe Lucian Pahontu, actualul sef SPP, ca a intervenit in guvernul Tudose, anunta Digi 24.

Premierul Viorica Dancila a renuntat la serviciile SPP, imediat dupa investitura, paza fiind asigurata de catre Jandarmeria Romana.

Decizia a fost confirmata de catre secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

„Am vorbit in ultimul an de implicarea SPP-ului si a domnului Pahontu in chestiuni de politica. Demnitari care sunt monitorizati, o baza de date care se strange la acest domn. Decizia este fireasca. In momentul in care acest SPP, in loc sa asigure siguranta demnitarilor, se ocupa de monitorizarea si spionarea demnitarilor si trimite informatii unui singur om care face analiza pe ele, nu e in regula”, a spus Stefanescu.

Decizia de a renunta la serviciile SPP a fost luata de toti ministrii noului Executiv.

Liderul PSD a spus luni seara, la Antena 3, ca, institutional, orice premier trebuie sa aiba contacte cu SRI, cu SIE si cu SPP, insa seful SPP, Lucian Pahontu, a fost implicat mai mult decat era cazul in Guvern.

„L-am vazut pe Mihai Tudose cum a evoluat dupa ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am multumit azi, a devenit acelasi coleg deschis si glumet. Poate tensiunea de acolo, poate influentele. N-avem de unde sa stim acum, dar asta nu inseamna ca pana la urma nu vom afla. Mai multi colegi mi-au spus ca seful SPP-ului a fost implicat mai mult decat era cazul. Domnului Paul Stanescu i s-a spus ca undeva prin martie eu o sa fiu executat si dumnealui poate sa fie seful partidului. Poate ca i s-a spus si lui Grindeanu, lui Tudose, nu stiu”, a declarat liderul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

21 de minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

51 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

O oră ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

O oră ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

2 ore ago