Groaza fata de anticipate. Surse: Cel putin 20 de parlamentari PSD vor vota in favoarea investirii Guvernului Citu

analize

Guvernul Citu are sanse foarte mari sa primeasca votul de investitura, in contextul accentuarii crizei coronavirusului. Surse politice citate de Europa Libera anunta ca PNL va vota guvernul, iar PSD va asigura eventualele voturi lipsa.

Oficial se clameaza nevoia de ”stabilitate” si ”responsabilitate” in contextul epidemiei de coronavirus. Aceasta a luat amploare in ultimele 24 de ore, miercuri dupa-amiaza fiind confirmate 25 de cazuri, din care ultimele 8 in Bucuresti.

Astfel, Florin Citu, numit ca sa fie respins si sa mai constituie un pas pe cale anticipatelor, are sanse sa ajunga premier plin pe fondul coronavirusului.

Surse din PNL au declarat pentru Europa Libera ca mai multi parlamentari si sefi de organizatii pun presiune pe conducerea PNL pentru a fi votat Guvernul Citu, spunand ca e nevoie de stabilitate. ”Insistenta pe anticipate este una din cauzele erodarii PNL, pentru ca mesajul lansat PSD este ca ne preocupam mai mult de interesul electoral si cel de partid decat de cetatenii si problemele tarii. Un mesaj care a prins la public”, spune sursa citata.

”Citu ar putea fi facut premier de coronavirus, desi nici el, nici partidul si nici presedintele nu au vrut asta”, au precizat sursele.

Si numerosi parlamentari ai PSD isi doresc sa fie votat Guvernul Citu, ei temandu-se de anticipate. Surse din partid spun ca gruparea Ciolacu se afla sub presiune, multi lideri si sefi de organizatii se opun anticipatelor si vor ca guvernul Citu sa treaca.

Surse din PSD au declarat ca, probabil, strategia va fi sa asigure aproximativ 20 de voturi, suficiente ca guvernul sa treaca. Evident, cu conditia ca PNL sa-si voteze propriul guvern.

Votul de investitura a Guvernului Citu va avea loc joi dupa-amiaza.

Mai mult despre:

Comentarii: