news

Grup infractional format din 4 inspectoare ITM. Ele luau spaga de la afaceristi pentru a inchide ochii la faptul ca acestia tineau oameni angajati la negru

DNA a retinut-o vineri pe Florentina Racz, inspector-sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bihor, aceasta fiind acuzata de luare de mita.

Impreuna cu alte trei inspectoare ITM, Racz ar fi pretins si primit, in repetate randuri, de la mai multi oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse intre 2.000 lei si 4.000 lei. Inspectoarele au luat mita pentru a nu le da amenda afaceristilor pentru ca tineau oameni angajati la negru.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Oradea au dispus efectuarea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 20 octombrie 2023, a suspectei:

RACZ NADIA FLORENTINA, inspector-sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bihor, pentru comiterea infractiunii de luare de mita.

Anterior, in aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu datele de 18 si 20 octombrie 2023, fata de inculpatele HRISCU DANIELA VIORICA, FLORUTA NATALIA MARIOARA si BUHAS AURICA, inspectori de munca in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Bihor, pentru comiterea unor infractiuni de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, in contextul efectuarii unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina si celelalte trei inculpate, actionand in echipe diferite, ar fi pretins si primit, in repetate randuri, de la mai multi oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse intre 2.000 lei si 4.000 lei.
Sumele de bani respective ar fi fost pretinse si primite de functionare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sanctiuni contraventionale, prevazute de Codul Muncii, pentru diverse nereguli constatate, printre care si pentru “munca la negru” ( “primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care acesta/acestia are/au contractul individual de munca suspendat”).

Suspectei si celor trei inculpate li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 307 si 309 Cod de procedura penala.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

2 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

O oră ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

57 de minute ago

Nivel ridicat de euroscepticism in Serbia: doar 40% dintre sarbi ar vota pentru aderarea la UE. In schimb, 92% dintre albanezi ar vota in favoarea accederii la blocul comunitar

Potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul Republican International, cu sediul la Washington, cetatenii sarbi…

O oră ago

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

3 ore ago