Gruparea Dragnea reactioneaza violent, Firea va fi data jos in curand: „E periculoasa si trebuie oprita pana nu e prea tarziu”

politica

Acuzatiile lansate de Gabrela Firea, sambata seara, la Romania TV primesc o replica violenta din partea Gruparii Dragnea. Orlando Culea, consilier PSD, fost apropiat al primarului Capitalei, afima ca Firea este in „prag de paranoia” si sustine ca „oamenii au votat PSD”, nu pe Firea. „Concluzia: e periculoasa si trebuie oprita pana nu e prea tarziu”, afirma Culea.

„Referitor la interviul dat de Gabriela Firea la Romania TV, sambata seara, am putut vedea o atitudine de santaj emotional. Resemnare perversa, atitudine de persoana nedorita si de victimizare. Cere compasiune, vrea sa induca faptul ca ea este imaculata si este supusa unei conspiratii nationale. Se teme de lichidare fizica, e in prag de paranoia. Seamana cu Elena Ceausescu. Mania persecutiei de manual. Simte pericolul celor facute cu sfidarea legii si moralei si ataca plangand ca este supusa unor activitati de control ale institutiilor statului . Se plange ca Dragnea vrea sa candideze si are visuri politice de prezidentiale si ca nu incape nimeni de el.

E limpede ca asta e scopul ei final. E disperata ca situatia Prefectei poate fi periclitata deoarece o foloseste ca scut in ceea ce priveste controlul asupra legalitatii hotararilor de consiliu si asupra dispozitiilor de primar. A trimis-o la Prefectura capitalei ca scut atat din punct de vedere economic cat si politic pentru ca nu si poate inchipui cineva ca va da ordin de incetare a vreunui mandat de consilier general daca acesta este loial Gabrielei Firea. Mai mult decat atat e folosita ca instrument impotriva primarilor de sector si a consiliilor locale ale sectoarelor. Deci… Trebuie schimbata. Disperarea cu care Firea ataca in privinta ei si cu care o apara e graitoare. Stie ca acolo e slaba ata si ca daca Cliseru vorbeste sau cedeaza, tot castelul facut din carti de joc la primariile din Voluntari si Bucuresti cu primari si cu tot aparatul de sifonat bani se va prabusi.

Umbla cu santaj emotional la primarii de sectoare, ii ataca la sentiment.

In ceea ce priveste remanierile, pretinde ca a descoperit mecanismul pervers de control pe care il are Dragnea impotriva membrilor CEX. Doar ca la descriere foloseste exact mecanismul de control si santaj pe care l foloseste personal cu cei pe care i foloseste ca sa si atinga scopurile.

I se simte disperarea in glas, pare ca e un om care s-a speriat de ce a facut si acum a luat o razna si cauta vinovati si conspiratii peste tot nefiind capabila sa vada padurea de copaci.

La intrebarea daca va candida la presedintie evita raspunsul. Divagheaza. Ocoleste prin lauda de sine. Dar pentru prima data accepta pana la urma posibilitatea.

Concluzia: e periculoasa si trebuie oprita pana nu e prea tarziu …atat pentru ea, dar mai ales pentru cei pe care ii trage dupa ea si pe care ii expune prin actiunile ei.

A uitat complet ca oamenii au votat PSD, nicidecum Firea”, arata Orlando Culea intr-un comunicat transmis presei.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sambata seara, la Romania TV, ca liderul PSD Liviu Dragnea vrea sa o ”lichideze” si ca intentioneaza sa fie adoptata o ordonanta de urgenta pentru desfiintarea Primariei Capitalei, iar sectoarele sa devina unitati administrativ-teritoriale. Firea a spus ca in urma cu cateva zile Dragnea a avut o intalnire cu primarii de sectoare, in afara de Robert Negoita, carora le-a spus ca Firea va fi inlaturata de la conducerea organizatiilor PSD Ilfov si Bucuresti si ca va fi data aceasta OUG, iar Gabriela Firea va ramane doar primar general onorific.

”Domnul Dragnea a anuntat intr-o sedinta cu cativa primari de sectoare ca el doreste sa desfiinteze Bucurestiul”, a sustinut Firea. Ea a spus ca Liviu Dragnea le-a spus primarilor cu care s-a intalnit ca va fi adoptata ”OUG prin care cele sase sectoare sa devina orase, ceea ce e anticonstitutional”, iar ”Primaria Capitalei ori se desfiinteaza in totalitate, ori sa devina decorativa, iar cele sase sectoare sa devina unitati administrativ-teritoriale”.

Gabriele Firea si-a exprimat nadejdea ca nici Guvernul, nici premierul Viorica Dancila, nici ministrii, nici secretarul general al Guvernului, ”un eminent jurist”, nu vor accepta adoptarea acestei OUG ”neconstitutionale”.

”Dl Dragnea doreste sa ma anihileze pe mine in totalitate. (…) Daca ar putea, m-ar lichida si fizic”, a afirmat Firea.

Ea a spus ca la discutia cu Dragnea, care a avut loc miercuri seara sau joi seara, ”au fost cinci primari de sector, toti mai putin dl Robert Negoita”. ”Le-a spus acest lucru de neimaginat si de neconceput pentru a-i atrage de partea sa pe principiul dezbina si stapaneste”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a spus ca se pregateste ”mazilirea” sa in PSD. Astfel, ar urma sa fie inlaturata de la conducerea interimara a Organizatiei PSD Bucuresti, dar si din functia in care a fost aleasa de presedinte al PSD Ilfov.

Firea a afirmat ca ”este un moment de cumpana prin care trec PSD si intreaga tara”. ”E o cale gresita pe care o urmeaza dl Dragnea – oricine are o pozitie critica fata de managementul sau sa fie dat afara. (…) PSD ajunge sa fie un partid al unei singure persoane. In momentul in care te lipsesti asa de usor de secretarul general, un foarte bun organizator, un om care, ca si mine, i-a stat alaturi domnului Dragnea zile si nopti,inseamna ca ceva este gresit. Mai bine ar fi fost sa te intrebi de ce s-a ajuns in acea situatie”, a adaugat Gabriela Firea, spunand de asemenea ca Adrian Tutuianu – exclus si el din partid – este un ”eminent jurist care a ridicat o organizatie”.

”Mi-au spus colegii ca am fost asteptata de la Madrid si ca mi se pregateste o mazilire si ca s-a pus in miscare un intreg scenariu. (…) Mi s-a comunicat ca beneficiez de un tratament special si dl Dragnea ar fi facut afirmatia in fata unor primari de sectoare ca nu vrea sa ma excluda ca sa-mi usureze situatia sa ma duc la alt partid si doreste sa ma chinuie si sa-mi curme cumva cariera politica. (…) Normal ca ma doare, dar nu voi intreprinde absolut nimic care sa le arate romanilor ca ma agat de functii. Daca colegii mei din CEx vor vota ca primarul general sa nu mai aiba functii politice, ma supun”, a mai declarat Firea.

Ea a sustinut ca la conducerea Organizatiei PSD Bucuresti ar urma sa fie pus primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, si ca va fi inlocuita si prefecta Capitalei.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: