Gruparea judecatoarelor pro-PSD din CSM a declansat atacul impotriva sefei ICCJ. Dupa Lazar, acum urmeaza randul Cristinei Tarcea sa fie revocata

news

Judecatoarea CSM Lia Savonea a lansat, luni, un atac violent la adresa sefei Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, Cristina Tarcea. Miscarea vine dupa ce Tarcea a tras la sorti un nou complet de cinci judecatori pe care Dragnea il considera nefavorabil.

”Va rog sa imi permiteti sa pun in discutie o cerere pe care am formulat-o vineri, insa am inregistrat-o abia in aceasta dimineata la cabinetul dvs., aceea de a supune dezbaterii Sectiei pentru judecatori a implicatiilor deciziei CCR din data de 7 noiembrie, conflict care a fost generat de catre conducerea ICCJ. In fapt, va rog sa asigurati cadrul necesar unei sedinte viitoare in care sa putem dezbate vis a vis de consecintele acestei decizii.

Deci, e un fapt ca avem un conflict de natura juridica constitutionala, fapt este ca acest confict a fost generat de catre conducerea ICCJ prin refuzul asumat de aplicare a unei legi, ca au fost, s-au produs consecinte intr-un domeniu destul de sensibil al legalei compuneri a completurilor de judecata, ca aceasta a putut sa influenteze, vom vedea, distribuirea aleatorie a cauzelor. Noi stim ca Justitia este egala, impartiala, unica pentru toti, ca responsabilitatile si obligatiile conducerilor instantelor trebuie sa fie egale de la Judecatoria Podul Turcului pana la conducerea ICCJ, asta scrie in lege, si eu vreau sa ma asigur ca se intampla si in fapt acest lucru.

Cred ca sectia trebuie sa dezbata in regim de urgenta, desigur nu mai degraba de publicarea deciziei CCR, in ce masura conduita ICCJ, conducerii de fapt a ICCJ nu se inscrie intr-o veritabila abdicare de la anumite valori ale Justitiei, respectiv de la obligatiile de a asigura partilor o judecata independenta, complete constituite numai in conditiile si in termenii legii si asa mai departe”, a declarat Savonea, in deschiderea sedintei CSM.

Potrivit g4media.ro, Savonea este liderul gruparii majoritare pro PSD din Sectia pentru judecatori a CSM, alaturi de judecatoarele Gabriela Baltag, Nicoleta Tant, Simona Marcu si Evelina Oprina, adica 5 membri din 9. Savonea este sotia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu senatorul PSD condamnat pentru coruptie, Catalin Voicu.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: